Svjedočila braća Vuletića, tvrde da je optuženi od 2006. otišao iz Crne Gore

4012 pregleda 1 komentar(a)
Mjesto ubistva Jovanovića (arhiva), Foto: Vesko Belojević
Mjesto ubistva Jovanovića (arhiva), Foto: Vesko Belojević

Suđenje Aleksandru Konataru, optuženom da je prilikom pljačke kladionice “Lutrije Crne Gore“ u Cetinju, usmrtio košarkaša Ljuba Jovanovića ubijen 30. juna 2011. godine, hicem iz pištolja, nastavljeno je danas u Višem sudu u Podgorici. U ovom predmetu okrivljeni su Nikola Vuletić i Konatar, zbog izvršenja krivičnog djela – razbojništvo, a okrivljeni Konatar u sticaju sa krivičnim djelom ubistvo.

Danas su svjedočili Mirko i Ratko Vuletić, braća okrivljenog Nikole Vuletića, koji su izjavili da je njhov brat od 2006., otišao iz Crne Gore u Španiju, zaposlio se i formirao porodicu. Sud ih je pitao kakvu boju očiju ima njihov brat. Mirko je kazao da su tamno zelene, a Ratko da Nikola ima svijetlo zelene oči.

“Moj brat Nikola je otišao da radi u Alikante u Španiji, na građevinu kod istog gazde, kako tada tako i danas. Oženio se djevojkom iz Cetinja, imaju troje djece. Došao je na Cetinje 12. decembra 2017., sa porodicom, a vratio se u Španiju na Božić 2018. Ovdje je sredio papire, ličnu kartu i pasoš, položio vozački ispit. Nikola me uvijek zvao mobilnim telefonom povremeno kao i majku, ili sa govornice, iz Alikantea. Kada je došao u Cetinje 2017., nije imao mobilni telefon, već je koristio od supruge Jelene. Ponekad bi iz Španije poslao po 50, a nekada i 100 eura, majci i ocu, i bratu starijem koji je nezaposlen”, ispričao je Mirko Vuletić.

Sudu je juče ispričao i svoj susret sa Vasilijem Todorovićem, koji je svjedočio u ovom procesu.

“Došao je kod mene u prodavnicu gdje radim na Cetinje. Bilo je to u februaru 2019. godine. Rekao mi je da ga policija pritiska da reče nešto u vezi mojeg brata, ovdje okrivljenog Nikole, i ako bude šta od toga, da će on to već sjutra dan demantovati u novine. Rekao da je da mora da reče, a on ne bi to da kaže, pa ako reče, one će to da demantuje. Rekao je da se ne sjekiramo i da pozdravim roditelje. Ova muka nas je snašla i ova priča već godinu i dva mjeseca, ne bih želio nikome. Spreman sam da se suočim sa Todorovićem, kao i da pođem na poligraf”, ispričao je Mirko Vuletić. Njegovu priču, kada je Nikola otišao u Španiju i kada se vratio na Cetinje, potvrdio je i Ratko Vuletić.

Advokat Boris Marinović, branilac Konatara, primijetio je da je ovim svjedočenjem potvrđeno da do susreta nije došlo između Todorovića i Vuletića.

Tužilac, advokati odbrane, punomoćnici porodice Jovanović i predstavnik oštećene porodice, nisu imali primjedbi.

Suđenje se nastavlja 20. novembra.