Kneževićev bivši vozač svjedok saradnik

Sagovornik TV Vijesti navodi da je Rašović tužiocima detaljno ispričao o malverzacijama Kneževića
34034 pregleda 92 komentar(a)
Vlatko Rašović, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Vlatko Rašović, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 09.10.2019. 19:20h

Podgoričanin Vlatko Rašović, bivši vozač i šef kurirske službe Atlas grupe, pristao je da bude svjedok saradnik u postupcima koji se vode protiv njegovog nekadašnjeg šefa, odbjeglog biznismena Duška Kneževića. To tvrdi izvor Televizije Vijesti, koji je dobro upućen u istrage koje Specijalno tužilaštvo vodi protiv Kneževića i članova njegove kriminalne grupe, a koji se terete da su počinili malverzacije, “teške” pola milijarde eura.

Sagovornik TV Vijesti dodaje da je Rašović tužiocima detaljno ispričao sve o malverzacijama Kneževića, o kojima mnogo zna jer je, po sopstvenom priznanju, i sam u njima učestvovao.

Nakon tog iskaza, Specijalno tužilaštvo je, nedavno, predložilo Višem sudu da mu dodijeli status svjedoka - saradnika u za sada, dva predmeta. U jednom slučaju mu je prije nekoliko dana potvrđen status, dok o drugom Viši sud tek treba da odluči.

Na osnovu njegovog priznanja i drugih radnji istražitelji su došli do brojnih materijalnih dokaza, među kojima je i notes u kojem je Knežević vodio evidenciju - kome je dao i kome namjerava dati novac. Istražitelji ne sumnjaju u njegov iskaz jer je upravo on, kako priznaje, bio zadužen za dostavljanje keša.

Rašović je, podsjetimo, hapšen krajem septembra 2017. godine, kada je Specijalno tužilaštvo pokrenulo istragu o pranju novca. U istoj akciji, uhapšeno je još pet vozača „Atlas grupe“. U nastavku istrage, za pomaganje u pranju tog novca osumnjičen je i bivši gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, nakon što je Knežević objavio snimak koji je pokrenuo aferu ,,Koverta".

Po tvrdnjama našeg sagovornika, cijela afera možda će uskoro dobiti naziv “Knjiga”, ako Tužilaštvo objelodani ko je sve i na koji način dobijao sumnjiv novac od Kneževića.

Bonus video: