REAGOVANJE

Lončar: Nijesmo ponovo tužili državu

Pljevljak Jovica Lončar, u reagovanju na ranije pisanje “Vijesti”, demantuje da su on i Šarić podnosili nove tužbe protiv države zbog privremeno oduzete imovine
5849 pregleda 8 komentar(a)
Duško Šarić i Jovica Lončar pred Apelacionim sudom u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Duško Šarić i Jovica Lončar pred Apelacionim sudom u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.10.2019. 10:25h

Pljevljak Jovica Lončar tvrdi da on i Duško Šarić nijesu podnijeli nijednu tužbu protiv države zbog propadanja njihove privremeno oduzete imovine.

“Vijesti” su u jučerašnjem broju objavile da su Šarić i Lončar podnijeli pet tužbenih zahtjeva kojim traže da im država isplati milionske iznose zbog propadanja njihove imovine koja im je bila privremeno oduzeta.

Lončar je u jučerašnjem reagovanju demantovao tu informaciju.

Njegovo reagovanje prenosimo u cjelosti:

“Ovakve tvrdnje su neistinite, zbog čega smo prinuđeni da iste demantujemo, tim prije, što pojedini mediji godinama unazad, da li zbog neobaviještenosti, amaterizma ili nečeg trećeg, plasiraju netačne informacije o nama i javnosti na taj način šalju pogrešnu sliku o našim poslovima.

Zbog predmetnog naslova ‘Novi milioni iz državne kase u džep Šariću’, ne možemo da se ne zapitamo koji su to stari milioni koji bi trebalo da prethode novim po tužbama koje smo navodno podnijeli.

U cilju informisanja cjelokupne javnosti ističemo da nismo podnijeli tužbe nadležnim sudovima, pa samim tim ni tražili navodne nove milione iz državne kase.

Sve ovo je autor teksta mogao saznati da je, prilikom stvaranja svoje istraživačke priče, stupio u kontakt sa osobama iz crnogorskih sudova koje su zadužene za odnose s javnošću, i od istih zatražio podatak da li smo i ako jesmo, zbog čega i protiv koga preko njihovih pisarnica podnosili tužbe.

Napominjemo da se jedine tužbe koje smo podnijeli odnose na isplatu nematerijalne štete zbog neosnovanog lišenja sloboda, gdje nam nijesu dosuđeni milionski iznosi, kako je to novinar, očigledno, lošim poznavanjem matematike, pokazao crnogorskoj javnosti.

Podatak o tome koliko iznosi nematerijalna šteta koja nam je dosuđena javno je dostupan, zbog čega je novinar bio dužan da koristi relevantne podatke, u ovom slučaju, pravosnažne sudske odluke.

Molimo vas da ovaj demant u skladu sa Zakonom objavite kako u pisanom, tako i elektronskom izdanju ‘Vijesti’, te da prilikom eventualnih budućih tekstova odgovor na ono što je predmet vašeg interesovanja potražite na pravim adresama.

U protivnom ćemo iskoristiti svoja zakonska prava i zaštitu od objave netačnih podataka potražiti sudskim putem.”