Nastavljeno suđenje Nebojši Medojeviću: "Svjedok provjeravao svjedoka"

Lider PzP-a Nebojša Medojević i biznismen iz BiH Momir Nikolić, optuženi su da su tokom 2016. godine na teritoriji Crne Gore organizovali kriminalnu organizaciju sa ciljem vršenja krivičnog djela pranje novca, radi sticanja nezakonite dobiti i moći
3734 pregleda 7 komentar(a)
Medojević ispred Višeg suda (arhiva), Foto: Savo Prelević
Medojević ispred Višeg suda (arhiva), Foto: Savo Prelević

U podgoričkom Višem sudu danas je nastavljeno suđenje lideru Pokreta za Promjene Nebojši Medojeviću i još jedanaest okrivljenih za pranje novca i stvaranje kriminalne organizacije.

Pet svjedoka su dali iskaz, istučući da ostaju kod izjava koje su davali pred specijalnim tužiocem u istrazi.

Svjedok Danko S. Knežević je kazao da je dao izjavu u tužilačkoj istrazi, ali da nije pominjao nikog od okrivljenih.

"Davao sam izjavu o svom ugostiteljskom objektu i naveo sam da kod mene nije radio Nemanja Brajković u periodu kada je on to izjavio, jer sam ga zatvorio tri mjeseca ranije", kazao je on.

Specijalni tužilac Lidija Vukčević je primijetila da se iz ovog iskaza svjedoka potvrđuje da svjedok Nemanja Brajković nije imao prihoda koje je sam zarađivao da donira 2.000 eura, koliko je i uplatio kao donaciju", navela je tužiteljka.

Advokat Dražen Medojević je primijetio da se ovim iskazom svjedoka provjerava drugi svjedok, a ne radi provjere bilo koje radnje nekog od optuženih. Njegov lokal je radio 2016., baš kako je i naveo Brajković, koji nije precizno opredijelio datum.

Brajković je takođe govorio da je imao i druge prihode, radeći na crnogorskom Primorju", dodao je branilac.

Boško Janović iz Kotora je kratko naveo da je okrivljeni Momir Nikolić imao grupu radnika, koji su za njega obavljali radove, na čije svjedočenje nije bilo primjedbi. Advokat Dražen Medojević branilac Nebjoše Medojevića je primijetio da je Nikolić za svoj rad plaćen novcem "na ruke". Autoprevoznik Boško Pavićević je u istrazi objašnjavao da je sa Nikolićem poslovno sarađivao, i ostao je kod tog iskaza.

Mirjana Jančovska je kratko navela da je preuzela tablet računare u PzP-u i podijelila ih.

Svjedok Radovan Miranović iz Golubovaca je naveo da je njegov otac izdao stan.

Lider PzP-a Nebojša Medojević i biznismen iz BiH Momir Nikolić, optuženi su da su tokom 2016. godine na teritoriji Crne Gore organizovali kriminalnu organizaciju sa ciljem vršenja krivičnog djela pranje novca, radi sticanja nezakonite dobiti i moći.

Pripadnici te organizacije, prema optužnici postali su direktor Pokreta za promjene Dejan Vujisić, tehnički sekretar partije Željko Šćepanović, Gordan Konatar, v.d. glavne urednice programa TV Budva Iva Pavlović, član Izvršnog odbora Nove srpske demokratije Petar Drašković, Luka Radunović, Vladislav Bulatović, predsjednik mladih DNP-a Nikola Jovanović, Aleksandar Sekulić, i član Glavnog odbora PzP-a Mladen Jovanović. Suđenje se nastavlja četvrtog decembra.

Bonus video: