Advokati: Nismo dobili optužnicu, neosnovane optužbe tužilaštva

"Prvo su nas optuživali da smo podstrekavali Italijane na davanje mita tužiocu, a sada nas optužuju za pokušaj prevare", navode u zajedničkom saopštenju Rodić, Gazivoda i Radulović
9370 pregleda 10 komentar(a)
Advokat Goran Rodić, Foto: Savo Prelević
Advokat Goran Rodić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.10.2019. 14:26h

Advokati Goran Rodić, Siniša Gazivoda i Marija Radulović kazali su da nisu dobili optužnicu Specijalnog tužilaštva kojom se terete za stvaranje kriminalne organizacije i pokušaj prevare. Oni su istakli da kategorički negiraju "neosnovane optužbe tužilaštva", jer u poslovnom odnosu sa A2A, kako navode, nisu ništa nezakonito radili.

"O podignutoj optužnici imamo saznanje iz medija jer istu još nismo dobili. Odmah na početku istrage, u ljeto 2017. godine, pred tužiocem smo iznijeli detaljnu odbranu i dali sve tražene podatke i informacije u vezi sa poslovnim odnosom koji smo imali sa kompanijom A2A. Prvo su nas optuživali da smo podstrekavali Italijane na davanje mita tužiocu, a sada nas optužuju za pokušaj prevare", navodi se u zajedničkom saopštenju advokata.

"Nesporna činjenica je da se kompanija A2A odmah oglasila ističući da je njihov poslovni odnos sa našom kancelarijom imao isključivo svrhu primanja pravnog savjeta, da je sproveden potpuno u skladu sa propisima Crne Gore, Italije i međunarodnim propisima, te da su bilo koji drugi navod ili interpretacija tog pravnog posla apsolutno bez osnova. Isto to su kasnije ponovili i predstavnici kompanije A2A koji su u istrazi saslušani u svojstvu svjedoka", dodaju Rodić, Gazivoda i Radulović.

Bonus video: