Beograđanin uhapšen u Nikšiću, osumnjičen za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje

"A.M. je, kako se sumnja, 20. oktobra 2019. godine, na društvenoj mreži Facebook na svom profilu objavio neprimjerenu fotografiju ispred spomenika narodnog heroja Ljuba Čupića u Nikšiću sa neprimjerenim sadržajem u opisu fotografije"
20879 pregleda 53 komentar(a)
Speminuk Ljubu Čupiću u centru Nikšića, Foto: Svetlana Mandić
Speminuk Ljubu Čupiću u centru Nikšića, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 22.10.2019. 18:48h

Plicija u Nikšiću uhapsila je Aleksu Milačića (22) iz Beograda sa boravištem u Nikšiću zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

"A.M. je, kako se sumnja, 20. oktobra 2019. godine, na društvenoj mreži Facebook na svom profilu objavio neprimjerenu fotografiju ispred spomenika narodnog heroja Ljuba Čupića u Nikšiću sa neprimjerenim sadržajem u opisu fotografije", saopšteno je iz Uprave policije.

Objava na Fejsbuku
Objava na Fejsbuku

"Ubili smo te jednom, ubićemo te opet. Ubijaćemo vas opet i opet, sve dok se srpske zemlje i srpski narod ne oslobodi vašeg đavoljeg duha i otrova komunizma", navodi se u opisu fotografije objavljene na Fejsbuku.

Iz policije navode da su objavljena fotografija i sadržaj teksta koji je bio u njenom opisu "izazvali uznemirenje građana Nikšića".

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se A.M. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog ovog krivičnog djela", navodi se u saopštenju.

Bonus video: