Vujošević nudi stan u zamjenu za slobodu

Vujoševićev branilac je danas sudiji Bašoviću dostavio prijedlog za ukidanje pritvora i dokumenta koja potvrđuju da je u Vujoševićevom vlasništvu stan u Podgorici vrijedan 70.500 eura
15743 pregleda 16 komentar(a)
Sa privođenja Vujoševića, Foto: Zoran Đurić
Sa privođenja Vujoševića, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 23.10.2019. 14:16h

Odbrana Nenada Vujoševića stanom koji je u vlasništvu tog Podgoričanina garantuje Višem sudu da će osumnjičeni bivši sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva biti dostupan pravosudnim organima ukoliko mu ukinu pritvor.

Njegov branilac, advokat Ognjen Radić, danas je sudiji istragu tog suda, Miroslavu Bašoviću, dostavio je prijedlog za ukidanje pritvora i dokumenta koja potvrđuju da je u Vujoševićevom vlasništvu stan u Podgorici vrijedan 70.500 eura.

"Osumnjičeni živi na poznatoj adresi, daje u jemstvo jedinu nepokretnost koju ima, sud i tužilaštvo su detaljno upoznati sa imovinskom i ličnom situacijom osumnjičenog. Posebno ističemo da je osumnjičeni teško bolestan i da boluje od najteže bolesti, što je nesporno i o čemu postoji detaljna dokumnetacija u spisima predmeta. Takođe ističemo i da je osumnjićeni dobrovoljno došao i sam se javio tužilaštvu na saslušanje, čim je saznao da treba biti saslušan u svojstvu osumnjičenog iako je krenuo na liječnje, odnosno terapiju", piše u prijedlogu.

Vujošević se sumnjiči da je kao član kriminalne grupe, po nalogu organizatora Duška Kneževića, pokušao da utiče na specijalne tužioce u istragama koje se vode protiv njega i članova te kriminalne organizacije.

Uhapšen je nakon što je Knežević objavio audio-razgovora sa Vujoševićem, u kojem ovaj tvrdi da je uzimao novac biznismena sa potjernice i njime kupovao službene usluge vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića. Knežević je rekao da je u tu svrhu dao oko 800.000 eura.

Prvi čovjek tužilaštva to je negirao iste večeri kada je snimak objavljen, a dan kasnije predstavnici SDT-a saopštili su da nema ni udaljenih sumnji da je njihov kolega kriv.

Bonus video: