Medojević: Mediji izvještavanjem otežali položaj Miranoviću

"Kako Miranović Branko nije ranije osuđivan, pisanje medija je isključivo doprinijelo da njemu povodom ovog, banalnog događaja bude određen prutvor, baš zbog navedenog medijskog pritiska"
1995 pregleda 1 komentar(a)
Dražen Medojević, Foto: Savo Prelević
Dražen Medojević, Foto: Savo Prelević

Advokat Branka Miranovića, kome je određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, Dražen Medojević, tvrdi da su pojedini mediji otežali položaj njegovom branjeniku "tendencioznim izvještavanjem".

U saopštenju je naveo da je postupak protiv Miranovića pokrenut "na osnovu banalnog događaja".

"Informišem javnost, da je u kući koju zajednički koriste prodice Branka Miranovića i njegovog strica Zorana, prilikom pretresa, konstatovan pištolj star 30 godina, vlasništvo Zorana Miranovića, za koji isti posjeduje važeću dozvolu. Moj branjenik je potvrdio da je iz tog pištolja na 50 metara od kuće u Kokotima pored rijeke Sitnice, ispalio nekoliko hitaca u vis da bi provjerio da li pištolj ispravan, pošto ga je stric dao na popravku, i tu je kraj cijeloj priči", saopštio je Medojević.

Dodaje da ništa drugo od oružija nije pronađeno i oduzeto.

"Oduzet je obični telefon od mog branjenika, a ne kriptovani kako je to navedeno u medijima poslednjih dana. Kako Miranović Branko nije ranije osuđivan, pisanje medija je isključivo doprinijelo da njemu povodom ovog, banalnog događaja bude određen prutvor, baš zbog navedenog medijskog pritiska. Takođe su u potpunosti neosnovani navodi o njegovoj pripadnosti bilo kakvim klanovima"m navodi se u saopštenju Medojevića.

Bonus video: