SPECIJALNO TUŽILAŠTVO PROŠIRILO ISTRAGU

Dan: Stijepovića sumnjiče da je uzeo još 30.000 eura

Stijepović će, prema saznanjima "Dana", biti saslušan u narednih nekoliko dana zbog sumnje da je oprao 30.000 eura putem pomaganja koje je uzeo od Duška Kneževića
10170 pregleda 16 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Foto: Luka Zeković
Slavoljub Stijepović, Foto: Luka Zeković

Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal proširilo je istragu protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića zbog sumnje da je počinio krivično djelo pranje novca putem pomaganja.

Tužilaštvo je, kako prenosi "Dan", tokom istrage došlo do saznanja dsa je Stijepović, mimo novca koji mu je predao Duško Knežević, a o čemu je objavljen snimak, uzimao još novca.

Stijepović će, prema saznanjima tog lista, biti saslušan u narednih nekoliko dana zbog sumnje da je oprao 30.000 eura putem pomaganja koje je uzeo od Duška Kneževića.

"Tužilaštvo posjeduje dokaze na osnovu sumnje da je Stijepović izvršio pomenuto krivično djelo", saopšteno je "Danu" nezvanično iz Specijalnog tužilaštva.

Protiv Stijepovića se vodi istraga u aferi "Koverat". U tom predmetu SDT Kneževića tereti zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Istraga je ranije proširena i protiv okrivljenog Stijepovića zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo pranje novca putem pomaganja.

Knežević je medijima 11. januara dostavio video-snimak na kojem se vidi kako Stijepoviću predaje kovertu. Na snimku se vidi da Stijepović uzima koverat, a čuje se kada Knežević pominje cifru od 47.500, nakon nekoliko sekundi i cifru od 50.000. 

Preporučujemo za Vas