DF: Katniću, da li si saslušao Stijepovića i odredio mu pritvor?

"Ako već Stijepoviću nije određen pritvor, onda bi po starom dobrom katnićevskom običaju, trebalo da mu se ponudi da bude svjedok saradnik"
6059 pregleda 6 komentar(a)
Milivoje Katnić, Foto: Savo Prelević
Milivoje Katnić, Foto: Savo Prelević

Demokratski front pozvao je glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da saopšti da li je u sklopu proširene istrage saslušao Slavoljuba Stijepovića i da ako jeste, da li mu je odredio pritvor "kao što to planira da uradi sa Nebojšom Medojevićem".

Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal, kako je objavio"Dan", proširilo je istragu protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice zbog sumnje da je počinio krivično djelo pranje novca putem pomaganja.

"Ako su tačni navodi koje je prije neki dan saopštio Milivoje Katnić da je Migo Stijepović dobio od profesora Duška Kneževića trideset hiljada evra za kriminalne aktivnosti, onda je sasvim logično pitanje zašto savjetnik Mila Đukanovića još nije saslušan i zašto mu nije određen pritvor? Juče je Duško Marković na premijerskom satu jasno saopštio da on nema nikakav uticaj na tužilaštvo, iako bi volio da ga ima, i da je prava adresa sa koje se vrši puna kontrola nad pravosudnim institucijama Milo Đukanović. Zato i ne čudi sumanuta konstrukcija da je Nebojša Medojević odjednom postao član kriminalne organizacije sa Migom Stijepovićem, kako bi se javnosti predstavila slika o "prljavosti" opozicionih političara dovodeći ih u vezu sa najopskurnijim ličnostima koje su nažalost obavljale najviše državne funkcije", saopšteno je iz Demokratskog fronta.

Iz tog političkog daveza tvrde da je Stijepović pristao da ga ""izgore", ne bi li na taj način nestali tragovi koji vode do njegovog šefa".

"Ali je neko procijenio da u samospaljivanju Stijepovića treba isprljati i krivično procesuirati što veći broj protvnika režima kako bi zaživjela maksima "svi su isti“. Ako već Stijepoviću nije određen pritvor, onda bi po starom dobrom katnićevskom običaju, trebalo da mu se ponudi da bude svjedok saradnik, pošto aktuelni savjetnik Mila Đukanovića ni po čemu nije gori od Nena Vujoševića kojem svakodnevno nude ovaj status. Posebno nije gori od Saše Sinđelića svjedoka saradnika koji je juče otputovao na dugo službeno putovanje u Hrvatsku zbog monstruoznog ubistva hrvatskog građanina. Još manje je Stijepović gori od svih onih svjedoka saradnika u sučajevima šverca kokaina na brodu "Jadran", šverca cigareta, nerasvijetljenih ubistava i afera "Klap" i "Vardar"", navodi se u saopštenju DF-a.

Bonus video: