"Pavićević i Trbo nijesu bježali, postupili su po naređenju policije"

Svjedok je pojasnio da se ne sjeća da je sačinjavao službenu zabilješku, i da ne zna kako je došlo do konstatacije da su se lica dala u bjekstvo
3912 pregleda 0 komentar(a)
Pavićević i Trbo, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović, Filip Roganović
Pavićević i Trbo, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović, Filip Roganović

Suđenje Dejanu R. Pavićeviću i Milošu V. Trbu, optuženim za stvaranje kriminalne organizacije i pomaganje u ubistvu Dalibora Đurića u ZIKS-u 22. septembra 2016. nastavljeno je u Višem sudu u Podgorici.

Svjedočio je policijski službenik Momčilo Malović koji je sproveo akciju hapšenja optuženih. On je pred specijalnim vijećem sudije Dragoja Jovića naveo da okrivljeni nijesi bježali u noći hapšenja, već su postupili po njegovom naređenju "stop policija, lezi".

Nakon iskaza ovog svjedoka, sudija Jović je pojasnio da je u zapisniku o uviđaju navedeno da se vozilo nije zaustavilo na dati znak već kasnije, te da su se lica koja su se nalazila u vozilu (optuženi Trbo i Pavićević) dala u bjekstvo.

Svjedok je potom pojasnio da se ne sjeća da je sačinjavao službenu zabilješku, i da ne zna kako je došlo do konstatacije da su se lica dala u bjekstvo.

"Tog dana, 23. septembra, bio sam dežurni vođa bezbjednosnog sektora od 23 do 07 sati, kada sam stigao na posao obaviješten sam da je na dijelu puta za Podgoricu, kod Bogetića, uspostavljena blokada i da se traži vozilo “golf 3 ili 4”, budvanskih registarskih oznaka, zbog ubistva koje se desilo u ZIKS-u. Kolega i ja smo bili zaduženi da obiđemo parking prostore put Glave Zete i starog puta za Podgoricu", naveo je Malović, dodajući da kada su krenuli put Glave Zete na jednoj krivini je primjetio farove vozila. Dodao je da je odmah prepoznao tražene tablice.

"Mi smo vozilom stali pored ovog golfa, koji je u tom trenutku krenuo put Nikšića. Okrenuli smo auto i krenuli za njima, počeo sam da im blicam, i oni su nakon 200-300 metara stali. Izašao sam iz vozila, a tada je izašao i suvozač golfa (Trbo) i krenuo put mene, a ja put njega. Govorio sam "stop policija, lezi" i on je postupio po naređenju. Stavio sam mu lisice", pojasnio je svjedok Malović, dodajući da je nakon toga vozač izašao Pavićević, koji je takođe postupio po naređenju nakon čega su stigli drugi službenici i sproveli ih do CB Nikšić.

U optužnici se navodi da su Pavićević i Trbo 22. 09. 2016., uputili ka Danilovgradu gdje su po pripremljenom planu i sačekali da, za sada neidentifikovano lice, ubije Dalibora Đurića, osuđeno lice u ZIKS-u. Nakon toga su se vratili u Rogame gdje je učinilac nakon ubistva, ostavio „škodu oktaviju“ i pušku kojom je pucao. Njih dvojica su čekićem razbili zadnje staklo na vozilu a potom u kabinu tog auta sipali benzin i ubacili pakovanja hepo hocki, čime su izazvali požar kako bi uništili sve materijalne dokaze", piše u optužnici.

Suđenje se nastavlja šestog novembra.

Bonus video: