SUĐENJE BOROZANU ODLOŽENO ZA 6. DECEMBAR

Nalaz vještaka dobili nakon dvije godine

Tomović je ranije kazao da je neobično što policija već više od godinu dana na razne načine odbija da dostavi dokumentaciju o funkcionisanju sistema videonadzora u podgoričkoj stanici. Prema izvještaju ljekara i medicinskog vještačenja, Borozan je tada zadobio teške tjelesne povrede na licu, tijelu i koljenima
5975 pregleda 1 komentar(a)
Borozan, Foto: Filip Roganović
Borozan, Foto: Filip Roganović

Vještak informacione struke Maja Medenica dostavila je Osnovnom sudu nalaz sa kamera u podgoričkom Centru bezbjednosti, gdje je 2015. godine Braslav Borozan navodno fizički napao tri službenika policije.

Borozanov pravni zastupnik, advokat Dalibor Tomović, tražio je da se ročište odloži, s obzirom da mu je juče dostavljen nalaz vještačenja kamera koji se čekao dvije godine.

Sudija Rade Ćetković zakazao je novo suđenje za 6. decembar. Ročišta u tom postupku odgađaju se dvije godine, jer vještak dugo nije mogao da uradi nalaz i utvrdi da li su radile kamere u kancelarijama i hodniku Centra bezbjednosti i da li je MUP dostavio tačne informacije o usklađenosti video-nadzora sa realnim vremenom.

Tomović je ranije kazao da je neobično što policija već više od godinu dana na razne načine odbija da dostavi dokumentaciju o funkcionisanju sistema videonadzora u podgoričkoj stanici. Prema izvještaju ljekara i medicinskog vještačenja, Borozan je tada zadobio teške tjelesne povrede na licu, tijelu i koljenima.

Tužilaštvo je krivičnu prijavu policajaca procesuiralo za 20 dana, dok ni nakon tri godine nije odlučivalo o krivičnoj prijavi koju je Borozan podnio protiv službenika podgoričke policije, tvrdeći da je zlostavljan u stanici policije u oktobru 2015. godine. Tužilaštvo je odbacilo Borozanovu prijavu, nakon što je Tomović podnio ustavnu žalbu zbog torture i mučenja...

Preporučujemo za Vas