OSUDILI NAPAD NA JELENU KRSTIĆ

Demokrate Berane: Država da čuva građane, a ne privilegovane pojedince

2149 pregleda 2 komentar(a)
Berane (ilustracija), Foto: Shuttersock, Shuttersock
Berane (ilustracija), Foto: Shuttersock, Shuttersock

Demokrate Berane osudili su napad na sugrađanku Jelenu Krstić i pozvali nadležne da "rade svoj posao, državu da počne da čuva građane, a ne privilegovane pojedince".

Oni podsjećaju na napad na Beranca Igora Tomkića i obećanja premijera Markovića da će "preorati Berane kako bi pronašao odgovorne".

"Gospodine Markoviću, ovakvi događaji postali su dio beranske svakodnevnice. Podsjećanja radi, nedavno je zapaljen automobil direktora komunalne policije, nedugo zatim u garaži je zapaljen automobil glavne gradske arhitektice. Pucnjave, podmetanja bombi, prebijanja, previše i za višemilionske gradove u kojima ratove vode narko-karteli, a kamoli za malo Berane. U ovom slučaju počinilac se zna. Priveden je i nakon što se otrijeznio pušten. Ne morate da preoravate Berane, dovoljno je da državni organi rade svoj posao i da nasilnika smjeste tamo gdje treba. Kako je moguće da dok se narodnim poslanicima skidaju imuniteti kako bi im se sudilo, dokazani nasilnici prebijaju žene i bivaju pušteni da se slobodno kreću i traže novu žrtvu", navode iz Demokrata Berane.

"Možda Vam ovaj događaj nije politički dovoljno prifitabilan, pa to što je nedužna žena napadnuta i pretučena i nema neku težinu, Ili je možda napadač neko ko služi za to da u određenom trenutku obavi nešto drugo? Ono što nam je postalo jasno, a to je da u Crnoj Gori postoje građani prvog i drugog, a možda i n-tog reda. Dok zbog jednih „orete“ grad, druge prepuštate same sebi. Sve smo bliže mišljenju da je trebalo da se napadnuti obrate predstavnicima međunarodne zajednice, a da zaštitu treba da zatraže od onih koji bi trebalo da ih štite. Počeli smo da sumnjamo da događanja, u opozicionim Beranama, nisu slučajna. Mi iz Demokratske Crne Gore poručujemo da nas nećete uplašiti", zaključuje se.