TUŽILAC ZATRAŽIO DA SE PODGORIČANIN OSUDI

U četvrtak presuda Šofrancu zbog posjedovanja dva pištolja

Osnovni državni tužilac Nikola Boričić tražio od sutkinje da se Šofrancu oduzme oružje i produži pritvor u spuškom zatvoru, gdje se nalazi od avgusta, kada je uhapšen
3458 pregleda 0 komentar(a)
Šofranac, Foto: Vesko Belojević
Šofranac, Foto: Vesko Belojević

Sutkinja Osnovnog suda Nada Rabrenović sjutra će presuditi da li je Podgoričanin Marko Šofranac kriv zbog nedozvoljenog posjedovanja dva pištolja.

Pripadnici podgoričkog Centra bezbjednosti pronašli su u avgustu, prilikom pretresa u jednom podgoričkom kafiću, kozmetičku torbicu sa dva pištolja pored Šofranca.

Okrivljeni je pred Rabrenovićevom priznao da su pištolji njegovi, iako je prethodno pred višim državnim tužiocem negirao krivično djelo.

Osnovni državni tužilac Nikola Boričić tražio je u završnoj riječi da se Šofranac, u skladu sa zakonom osudi, s obzirom na to da je priznao krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

On je od sutkinje tražio da mu oduzme oružje i produži pritvor u spuškom zatvoru, gdje se nalazi od avgusta, kada je uhapšen.

Šofranac je ranije kazao da je kupio dva pištolja za potrebe samoodbrane, nakon što su mu pripadnici policije više puta saopštili da mu je život ugrožen.

Njegov pravni zastupnik - advokat Damir Lekić tražio je od sutkinje da bude što blaža prilikom izricanja presude Šofrancu, s obzirom na to da je priznao krivično djelo i da je pištolje kupio u namjeri da zaštiti svoj život.