Suđenje Pavićeviću i Trbu: Sudu predat grafički prikaz baznih stanica

Na početku današnjeg glavnog pretresa, specijalni tužilac Saša Čađenović izvinio se specijalnom vijeću kojim predsjedava sudija Dragoje Jović i advokatima odbrane jer je nekoliko puta bio odsutan
1427 pregleda 0 komentar(a)
Pavićević i Trbo, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović
Pavićević i Trbo, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović
Ažurirano: 19.11.2019. 15:32h

Suđenje Dejanu R. Pavićeviću i Milošu V. Trbu, optuženim za stvaranje kriminalne organizacije i pomaganje u ubistvu Dalibora Đurića u ZIKS-u 22. septembra 2016. odžano je danas u Višem sudu u Podgorici.

Na početku današnjeg glavnog pretresa, specijalni tužilac Saša Čađenović izvinio se specijalnom vijeću kojim predsjedava sudija Dragoje Jović i advokatima odbrane jer je nekoliko puta bio odsutan.

Tužilac je sudu predao CD sa grafičkim prikazom bazne stanice "Spuž C" i pojasnio o čemu se radi.

"U elektronskom formatu imamo mjerenje baznih stanica na putu gdje je zapaljeno vozilo nakon ubistva Đurića do Danilovgrada. To je na CD-u prikazano u grafičkoj formi gdje se jasno vidi zahvat bazne stanice "Spuž C" na osnovu kojeg je vještak saobraćajne i telekomunikacione struke dao nalaz i mišljenje. To mjerenje je izvršeno od Odsjeka za posebne provjere Uprave policije Crne Gore, koje je jedino u stanju to da uradi. Mjerenje je izvršeno po naredbi tužilaštva. Ovdje se radi samo o grafičkom prikazu. Ne postoji nikakav pisani izvještaj osim ovog grafičkog prikaza. Mjerenje se vrši posebnim aparatom na određenoj lokaciji ili potezu, koji evidentira zračenje određene bazne stanice odnosno zahvat te bazne stanice, koji se jedino može prikazati u grafičkoj formi", kazao je specijalni tužilac.

Dodao je da će imena službenika koji su obavila mjerenje dostraviti sudu već za dan-dva.

Za naredni glavni pretres 28. novembra, sud će ih pozvati kako bi pojasnili suštinu grafičkog prikaza.

U optužnici se navodi da su Pavićević i Trbo 22. 09. 2016., uputili ka Danilovgradu gdje su po pripremljenom planu i sačekali da, za sada neidentifikovano lice, ubije Dalibora Đurića, osuđeno lice u ZIKS-u.

Nakon toga su se vratili u Rogame gdje je učinilac nakon ubistva, ostavio "škodu oktaviju" i pušku kojom je pucao. Njih dvojica su čekićem razbili zadnje staklo na vozilu, a potom u kabinu tog auta sipali benzin i ubacili pakovanja hepo kocki, čime su izazvali požar kako bi uništili sve materijalne dokaze, piše u optužnici.

Bonus video: