Ambasada Srbije: Netačni navodi Jovanovića, nije mu dozvoljeno da unese opremu za snimanje

8309 pregleda 16 komentar(a)
Ambasada Srbije u Podgorici, Foto: Zoran Đurić, Zoran Đurić, Zoran Đurić
Ambasada Srbije u Podgorici, Foto: Zoran Đurić, Zoran Đurić, Zoran Đurić

Ambasada Srbije u Crnoj Gori odbacuje kao netačne navode advokata Miroja Jovanovića da je izbačen iz prostorija te amabasade u Podgorici.

"Advokatu Jovanoviću je omogućen kontakt sa klijentom Brankom Milić, ali mu nije dozvoljeno unošenje opreme za snimanje zvuka i slike u prostorije diplomatsko-konzularnog predstavništva Republike Srbije u Crnoj Gori - imajući u vidu da korišćenje istih od strane trećih lica nije dozvoljeno", navodi se u saopštenju.

Dodaju da je Državno pravobranilaštvo, kao zakonski zastupnik Republike Srbije, zatražilo je dodatno vrijeme za pripremu slučaja, odnosno odlaganje ročišta pred Osnovnim sudom u Novom Sadu. To je, prema informacijama kojima raspolaže Ambasada RS u Podgorici, prihvaćeno.

"Ambasada Republike Srbije u Podgorici, u skladu sa Ustavom RS i zakonskim propisima, uvijek će postupati po odlukama sudova u Republici Srbiji. Međutim, imajući u vidu da je zahtjev dobijen 19. novembra, vrijeme za obezbeđivanje tehničkih uslova za davanje iskaza putem video linka u prostorijama diplomatsko-konzularnog predstavništva objektivno je bilo prekratko i nedovoljno", zaključuju iz Ambasade Srbije.

Bonus video: