Ni kamere ne pomažu da nađu ubicu Labana

To su “Vijestima” saopštili iz Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, odgovarajući na pitanja - šta je do sada učinjeno na rasvjetljavanju tog zločina
12826 pregleda 2 komentar(a)
Nakon ubistva Labana ispred sportske dvorana Topolica, Foto: Savo Prelević
Nakon ubistva Labana ispred sportske dvorana Topolica, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.11.2019. 08:05h

Dosadašnje analize listinga komunikacija i izuzimanje video-zapisa sa raznih objekata, nisu pomogle da se pronađe ubica Ivana Labana.

To su “Vijestima” saopštili iz Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, odgovarajući na pitanja - šta je do sada učinjeno na rasvjetljavanju tog zločina.

“U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet protiv NN izvršilaca krivičnog djela ubistvo, izvršenog dana 31.10.2016. godine na štetu I. L., i u ovom predmetu u kontinuitetu su preduzimane potrebne istražne radnje, odnosno izvršen je uviđaj na licu mjesta, donijete su naredbe o obdukciji tijela, date su naredbe Forenzičkom centru u Danilovgradu za sva neophodna vještačenja, a tokom izviđaja tražene su i analize listinga komunikacija i izuzimanje video zapisa sa raznih objekata, a sve gore navedene radnje do sada nijesu dala rezultate u otkrivanju izvršilaca ovog krivičnog djela”, navodi se u odgovorima.

Dvadesetdevetogodišnjak je ubije 31. oktobra 2016. godine, ispred Sportskog centra Topolica u Baru.

U njega je iz vatrenog oružja pucano dok je vozilom “citroen C4” izlazio sa parkinga sportskog centra, nakon košarkaške utakmice Mornar - Crvena zvezda.

Prema nezvaničnim informacijama, na njega je pucao jedan od dva napadača, koji su se nalazili na motociklu.

Napadači su nosili kacige.

Tada je saopšteno da je Laban prilikom dolaska Hitne pomoći davao znake života, ali je nedugo zatim preminuo u barskoj Opštoj bolnici od zadobijenih povreda.

U trenutku ubistva navijači Mornara i Crvene zvezde u velikom broju napuštali su salu na drugoj strani objekta od mjesta na kojem je došlo do pucnjave, zbog čega je tamo bio gotovo kompletan policijski sastav koji je obezbjeđivao utakmicu.

Laban je u policijskoj evidenciji bio zaveden kao počinilac napada na policajca, zbog čega je bio i u zatvoru.

Nakon što je pušten, otišao je u Njemačku, gdje je navodno kraće bio u pritvoru zbog sumnje da je počinio krađu...

Nezvanični izvori tada su saopštavali da je probleme sa zakonom imao i u Danskoj, gdje je često boravio.

Laban je sestrić Milovana Đukića, ubijenog u Podgorici u oktobru 2014. godine. Đukić je u vrijeme ratova na prostorima bivše Jugoslavije navodno bio i u paravojnoj jedinici kojom je komandovao Željko Ražnatović Arkan.

Suđeno mu je zbog sumnje da je nalogodavac svirepog ubistva bombom braće Duška i Ljubiše Martinovića u Beranama 2001. godine.

Sa braćom Marinović tada su stradale još četiri osobe.

To šestostruko ubistvo nikada nije rasvijetljeno, iako je Đukić najprije osuđen na 40, pa na 20 godina zatvora.

Nakon toga osuđujuća presuda je ukinuta.

Bonus video: