Svjedok nije vidio da Bojić tuče djevojku

Sudija odbio predlog da se obavi potpuna rekonstrukcija događaja, kojoj bi prisustvovali očevici i vještak medicinske struke
9370 pregleda 7 komentar(a)
Lokal "Selekt", Foto: Dragana Šćepanović
Lokal "Selekt", Foto: Dragana Šćepanović

Đorđije Baković kazao je danas da nije vidio da Ivan Bojić udara Kolašinku Andreu Sekulić.

To je rekao svjedočeći u Osnovnom sudu u Kolašinu, u nastavku suđenja policajacu, kojeg tužilaštvo tereti za nasilničko ponašanje i nedozvoljeno držanje oružja.

Kolašinka je predhodno ispričala da ju je okrivljeni dva puta tukao, od čega je gubila svijest.

Baković tvrdi da je 9. juna, u toaletu noćnog kluba Selekt, Bojić gurnuo djevojku i da je ona pala pored WC šolje. Kazao je, međutim, da je prisustvovao “samo dijelu kritičnog događaja” i da ne zna šta se sve dešavalo.

Ispričao je da je, zajedno sa još jednim sugrađaninom, djevojci pomogao da ustane i da su okrivljenog “povukli sa nje”.

Odgovajući na pitanja punomoćnika oštećene, advokata Srđana Lješkovića, rekao je i da se Bojić te noći ponašao na sebi nesvojstven način.

Ni svjedokinja Danka Milošević nije mogla da kaže da li Sekulić tog dana gubila svijest. Ona je rekla da okrivljeni nije pokušavao da joj pruži pomoć.

Prema svjedočenju Anđele Minić, oštećena je na prvom pregledu u Hitnoj pomoći u Kolašinu, dobila uput za dalje liječenje u KC Podgorica. Minić je kazala i da je fotografije povreda na tijelu Sekulić napravila u prostorijama Hitne pomoći, jer je bila s njom na pregledu.

Zaposleni u klubu Selekt, Slavko Bulatović, pred sudom je kazao da taj klub u noći incidenta nije imao obezbjeđenje.

Sudija Arsen Popović odbio je predlog Bojićevog branioca, advokata Marka Radovića - da se obavi potpuna rekonstrukcija događaja, kojoj bi prisustvovali očevici i vještak medicinske struke.

Popović je odluku obrazložio činjenicom da je, tokom istrage tužilaštva, obavljena rekonstrukcija.

Na sljedećem pretresu, koji je zakazan za 24. januar, trebalo bi da pred sudom svjedoče još petoro građana Kolašina.

Bonus video: