Optužnica o mitu u Ministarstvu turizma uskoro u sudu

Suspendovani službenici Ministarstva održivog razvoja i turizma optuženi su za primanje mita, a Boškoviću se na teret stavlja da je počinio i krivično djelo zloupotreba službenog položaja u pokušaju
2816 pregleda 2 komentar(a)
Juretića privode na saslušanje, Foto: Boris Pejović
Juretića privode na saslušanje, Foto: Boris Pejović

Sredinom sledeće sedmice u kotorskom Osnovnom sudu raspravljaće se o optužnici podnijetoj 29. novembra protiv uhapšenih građevinskih inspektora Zorana Boškovića i Vladana Juretića i investitora Boška Nenezića, saznaju “Vijesti”.

Zbog opasnosti od bjekstva, njima dvojici dan nakon podizanja optužnice produžen je pritvor, kazao je “Vijestima” portparol kotorskog Osnovnog suda, sudija Špiro Pavićević. On nije želio da precizira kada će se raspravljati o optužnici, ističući da će to biti urađeno u zakonom predviđenom roku.

Pavićević je pojasnio da su spisi predmeta dostavljeni krivičnom vanraspravnom vijeću tog suda 29. novembra, odnosno istog dana kada su im i stigli iz kotorskog Osnovnog tužilaštva.

“Radi kontrole i potvrđivanja optužnice i produženja pritvora u odnosu na okrivljene Bošković Zorana i Juretić Vladana”, kazao je Pavićević.

Istakao je da je dvojici službenika pritvor određen do dalje odluke suda.

Suspendovani službenici Ministarstva održivog razvoja i turizma optuženi su za primanje mita, a Boškoviću se na teret stavlja da je počinio i krivično djelo zloupotreba službenog položaja u pokušaju.

Investitor iz Budve optužen je za davanje mita.

Njegov branilac, advokat Nikola Kavedžić kazao je “Vijestima” da će tokom rasprave prigovoriti optužbama koje se Neneziću stavljaju na teret, jer zakon predviđa da krivične odgovornosti bude oslobođen onaj ko prijavi krivično djelo prije nego ga nadležni otkriju. Inspektori iz Budve uhapšeni su tek nakon što je na Televiziji Vijesti emitovan snimak podmićivanja, iako je krivična prijava protiv njih podnijeta mjesecima ranije.

Iako su im lisice na ruke stavljene po nalogu višeg državnog tužioca Zorana Vučinića, predmet je nedugo nakon toga proslijeđen njegovim kolegama u Kotoru, koji su i podigli optužnicu.

Kavedžić je kazao da će tražiti da se predmet vrati Višem tužilaštvu, a potom i Višem sudu, kao stvarno nadležnom.

Bonus video: