Otašević: RTCG zbog brutalne neistine dužna da kaže ko joj je dostavio snimak

Novinar "Dana" smatra da će, ukoliko uredništvo RTCG ne saopšti ko im je dostavio snimak, svima biti jasno da "ono stoji iza montiranja snimka i zloupotrebe novinarske profesije"
7563 pregleda 7 komentar(a)
Otašević, Foto: Savo Prelević
Otašević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.12.2019. 21:03h

Novinar "Dana", Vladimir Otašević, reagovao je na saopštenje uredništva Televizije Crne Gore, u kojem navode da je snimak događaja u Delti, koji je objavljen prije dva dana, objavljen onako kako je i dostavljen TVCG, bez ikakvih dodatnih intervencija.

Radio-televizija Crne Gore je prije dva dana objavila nepotpun snimak incidenta sa nadzorne kamere iz tržnog centra, na osnovu kojeg su pojedini mediji tvrdili da nije došlo do fizičkog kontakta između službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Mladena Mijatovića i Otaševića.

Otašević je poručio da je RTCG "zbog brutalne neistine koju je objavila" dužna da kaže ko joj je dostavio snimak, jer se, kako je kazao, "ne radi o izvoru, već manipulatoru koji ima za cilj da obmanjuje javnost".

"Naknadna pamet i izgovori uredništva RTCG ne umanjuju njihovu odgovornost za neetičko i neprofesionalno izvještavanje i zlu namjeru. Za to postoje brojni dokazi. Naime, prije objavljivanja snimka moj urednik Nikola Marković više puta je u javnosti saopštio da je odgledao snimak, te da se na njemu vidi kako se Mijatović nakon prvog dijela napada na mene vratio i udario me ramenom. To je objavila TV Vijesti i Dan. Uredništvu RTCG to nije bilo dovoljno da provjeri snimak koji je objavila jer na materijalu koji su emitovali tog dijela nema. Nijesu čak ni pozvali ni mene ni Nikolu Markovića prije emitovanja snimka. Današnji kompletni snimak koji je objelodanjen potvrđuje da je u pitanju očit primjer zloupotrebe Javnog servisa, a da stvar bude gora, nijesu imali ni elementarne profesionalne etike da se nakon brutalne manipulacije makar izvinu. Šta više, i dalje istrajavaju u stavu koji vrijeđa i mene i cjelokupnu javnost. Zbog toga ću se za početak obratiti Komisiji za žalbe, Savjetu RTCG i Agenciji za elektronske medije kako bih zaštitio svoja prava. RTCG je zbog brutalne neistine koju je objavila dužna da kaže ko joj je dostavio snimak jer se ne radi o izvoru već manipulatoru koji ima za cilj da obmanjuje javnost. Ukoliko uredništvo RTCG to ne učini, biće svima jasno da ono stoji iza montiranja snimka i zloupotrebe novinarske profesije", navodi Otašević u reagovanju.

Bonus video: