VIŠI SUD U PODGORICI

Prihvaćeno jemstvo, Kašćelan će se braniti sa slobode

Nakon pravosnažnosti rješenja, Kašćelan će biti pušten iz pritvora
19803 pregleda 17 komentar(a)
Kašćelan, Foto: Screenshot
Kašćelan, Foto: Screenshot
Ažurirano: 10.12.2019. 16:22h

Viši sud u Podgorici  je prihvatio jemstvo u iznosu nešto više od 500.000 eura u protiv vrijednosti nekretnina  koje su ponudili članovi porodice optuženog Slobodana Kašćelana za njegovo puštanje iz pritvora.

Specijalno vijeće kojim je predsjedavao sudija Dragoje Jović, prihvatilo je predlog za jemstvo. Sud je pored prihvaćenog jemstva odredio da Kašćelan ne smije napuštati teritoriju Kotora, da se redovno javlja kotorskoj policiji kao i da sudu preda pasoš. Specijalni državni tuzilac Saša Čađenović nije se protivio predlogu odbrane.

Nakon kraćeg vijećanja, specijalno vijeće kojim predsjedava sudija Jović je ocjenilo da su prihvatljive  ponuđene hipoteke na imovinu članova porodice optuženog Kašćelana jer se protiv njih ne vodi krivični postupak niti su obuhvaćeni  finansijskom istragom.

Za jemstvo optuženom Kašćelanu Milka Vasić je ponudila hipoteku na imovinu u vrijednosti 143.900 eura, Nenad Pravilović 209.600 eura, Dragana Kašćelan 91.800 eura, Danilo Kašćelan 56. 400 eura i advokat Novica Kašćelan 5.000 eura u gotovini.

Za jemstvo optuženom Kašćelanu ponuđene su nekretnine - Milka Vasić je ponudila 143.000 eura, Stefan Vuković 209.600 eura, Dragana Kašćelan 91.800 eura, Danilo Kašćelan 56.400 eura. Advokat Novica Kašćelan ponudio je 5.000 eura u kešu.

Nakon pravosnažnosti rješenja, Kašćelan će biti pušten iz pritvora.Kašćelan je optužen za zelenaštvo izvršeno na organizovan način. Prema optužnici, Kašćelan je 50 hiljada eura dao na kamatu Milanu Dragoviću, a iznos kamate bio je 10 odsto. Sa njim je, navodno, stupio u kontakt preko optuženog Gorana Ljubatovića. Na suđenju, oba okrivljena negirali su krivično djelo koje im se stavlja na teret.

Specijalni tužilac Saša Čađenović podigao je optužnicu protiv Slobodana V. Kašćelana, Igora M. Božovića, Vladimira M. Božovića, Davora M. Prelevića, Miloša D. Radonjića, Siniše S. Vlahovića, Aleksandra M. Đurišića, Stefana S. Brnovića, Đerđa N. Camaja, Igora M. Đurišića, Aleksandre M. Bogdanović, braće Nikole N. Andrića i Igora N. Andrića, Tripa Z. Moškova i Gorana S. Ljubatovića iz Lastve. U optužnici se između ostalog navodi da su Kašćelan i Igor Božović, organizovali kriminalnu grupu, a zatim vrbovali ostale članove. Kriminalna grupa je imala cilj vršenje krivičnih djela iznuda – zelenaštvo, nedozvoljeno držanje oružja, prodaja droge, omogućavanje uživanja opojne droge, davanje mita, teško djelo protiv opšte sigurnosti, pranje novca.

Preporučujemo za Vas