Završeno ročište u slučaju "Karbon"

Advokati traže obustavu postupka, tvrde da nema dokaza protiv Kneževića

Prema navodima optužnice Lidije Vukčević, specijalnog tužioca, Duško Knežević, Predrag Dašić, Zoran Nikolić, Brankica Bašović i Biljana Bašović, su na štetu pravnog lica “Global Karbon” DOO Podgorica, a pravnim licima “Fin Invest”, “Atlas Grupa”, RTV “Atlas”, “RT Mimoza”, “Atlas Sistem” i “Mega Gulf Investments Holdings Limited” pribavili korist protiv pravnu u iznosu od 1. 942.000, 00 eura
4225 pregleda 0 komentar(a)
Duško Knežević, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović, Filip Roganović, Filip Roganović
Duško Knežević, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović, Filip Roganović, Filip Roganović

Ročište u predmetu "Karbon" završeno je danas u Višem sudu u Podgorici.

"Advokati Duška Kneževića predložili su da sud obustavi postupak jer nema dokaza da je pocinio on počinio krivično djelo", kazao je jedan od advokata, Zdravko Đukanović.

Advokat Jolović je predložio da sud vrati tužilaštvu optužnicu i pozove Duška Kneževića jer nije saslušan u istrazi, te da ukoliko to ne prihvate, obustave postupak.

I branioci ostalih okrivljenih predložili su da vijeće donese rješenje kojim će obustaviti krivični postupak u odnosu na Predraga Dašića, Brankice Bašović, Biljane Bašović i Zorana Nikolića.

Oni su kazali da da optužica nije zasnovana na pravno valjanim dokazima.

Prema navodima optužnice Lidije Vukčević, specijalnog tužioca, Duško Knežević, Predrag Dašić, Zoran Nikolić, Brankica Bašović i Biljana Bašović, su na štetu pravnog lica “Global Karbon” DOO Podgorica, a pravnim licima “Fin Invest”, “Atlas Grupa”, RTV “Atlas”, “RT Mimoza”, “Atlas Sistem” i “Mega Gulf Investments Holdings Limited” pribavili korist protiv pravnu u iznosu od 1. 942.000, 00 eura.

Preporučujemo za Vas