Sugrađaninu pozajmio "mercedes" na dva dana, pa ostao bez njega?

Prema riječima advokata, iako je njegov klijent pronašao vozilo i o tome obavijestio policiju, isto mu i dalje nije vraćeno
24895 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.12.2019. 06:00h

Podgoričanin Nermin Piranić je početkom novembra, kako tvrdi njegov advokat Milisav Gogić, sugrađaninu D.D. pozajmio automobil (Mercedes E 200 CDI) na dva dana i ostao bez njega.

Prema riječima advokata, iako je njegov klijent pronašao vozilo i o tome obavijestio policiju, isto mu i dalje nije vraćeno.

„Početkom novembra Piranić je bio u Nikšiću i vozilo pozajmio D.D. na nekoliko dana na korišćenje, o čemu je obavijestio i mene, kao njegovog punomoćnika. Kako D.D. vozilo nije vratio u dogovoreno vrijeme, Piranić ga je pozvao i on mu je neprecizno rekao da je vozilo založio ili dao za dug, ali nije rekao kome”, kazao je Gogić novinarima.

Piranić, koji se bavi uvozom i prodajom polovnih automobila, pomenutom sugrađaninu je, kako stoji u prijavi, u nekoliko navrata pozajmljivao automobile na nekoliko dana za novčanu nadoknadu od 50-60 eura i ovaj mu je vozila uvijek vraćao na vrijeme, tako da je u njega imao povjerenje.

“Policiji smo podnijeli prijavu 11. novembra, a istog dana Piranić je automobil locirao u Podgorici, u naselju Donja Gorica. I ja sam bio sa Piranićem i obavijestili smo policiju i patrolu, ali nijesu htjeli da uzmu auto. Ni MUP, ni tužilac koga smo obavijestili, nijesu reagovali, niti je Piraniću vozilo vraćeno. Nije ni postupak pokrenut, nego su samo uzete izjave”, tvrdi Gogić.

Kada su se, prema riječima advokata, obratili policiji da saznaju dokle se stiglo sa postupkom oni su ih uputili na nikšićko tužilaštvo jer se primopredaja dogodila u Nikšiću.

“Samo su prebacivali loptu jedni sa drugih. Do dana današnjeg auto nije vraćano i Piranić opravdano sumnja, što je istakao i kada je davao izjavu, da će automobil nelegalnim putem prodati i da neće moći da dođe do njega. Do sada se nije dešavalo da, pošto je vozilo pronađeno, isto ne bude vraćeno vlasniku ili makar da ostane u policiju dok se slučaj ne završi. Nakon što smo kontaktirali vrh policije oni su to pokrenuli i vidjeće da se to završi.”, istakao je advokat.

Iz Uprave policije su potvrdili da je Piranić 11. novembra Centru bezbjednosti Podgorica podnio prijavu protiv D.D, kao i da su o prijavi obavijestili državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću.

„Podgorička policija je uzela izjave na zapisnik o obavještenju prikupljenom od građanina, od podnosioca prijave N.P. i od prijavljenog D.D. Spisi predmeta su dostavljeni Centru bezbjedonsti Nikšić koji su navedene spise dostavili nadležnom tužilšatvu na ocjenu i odlučivanje. Policijski službenici će po nalogu tužioca preduzimati zakonske mjere i radnje u vezi sa navedenim predmetom“, stoji u odgovoru Uprave policije.