Odloženo suđenje optuženima za pokušaj ubistva Jovana Đurovića

U ovom sudskom predmetu, optuženi su Adnan Osmanagić, koji je u bjekstvu, Mirza Nurković, Almir Jahović, Enzan Ciriković, Darko Milić, Eldar Nurković i Đorđije Cicmil. Jahović i Osmanagić su nedostupni crnogorskim pravosudnim organima
2358 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud Podgorica: Ilustracija, Foto: Savo Prelević
Viši sud Podgorica: Ilustracija, Foto: Savo Prelević

Suđenje optuženima za pokušaj ubistva Jovana Đurovića u Baru, koje je za danas bilo zakazanao, odloženo je za 27. januar u Višem sudu u Podgorici zbog nedolaska specijalnog tužioca Saše Čađenovića.

U ovom sudskom predmetu, optuženi su Adnan Osmanagić, koji je u bjekstvu, Mirza Nurković, Almir Jahović, Enzan Ciriković, Darko Milić, Eldar Nurković i Đorđije Cicmil. Jahović i Osmanagić su nedostupni crnogorskim pravosudnim organima.

Prema navodima optužnice planirano je i ubistvo boksera iz Budve Nikole Sjekloće za koje je bilo predviđeno 50.000 eura. Okrivljeni Cicmil je u avgustu i septembru 2018. u Baru i Budvi, s ciljem realizacije kriminalnog plana, sa umišljajem podstrekavao druge na izvršenje krivičnog djela ubistvo. Stupio je u kontakt sa okrivljenima Cirikovićem, Milićem i Nurkovićem, te organizovao dva sastanka u Budvi na kojima je od njih tražio da za 50.000 eura ubiju Nikolu Sjekloću – navodi se u optužnici.

Bonus video: