POLICIJA IH PRIVELA

Zagorički klan sačekao Kašćelana (FOTO)

Navodni vođa kavačkog klana pušten da se brani sa slobode od optužbi za zelenašenje
108017 pregleda 43 komentar(a)
Vidoje Stanišić (lijevo), Gile Stanišić (leđima okrenut) prate Kašćelana nakon izlaska iz CB, Foto: Boris Pejović
Vidoje Stanišić (lijevo), Gile Stanišić (leđima okrenut) prate Kašćelana nakon izlaska iz CB, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.12.2019. 11:38h

I članovi takozvanog zagoričkog klana čekali su juče ispred spuškog zatvora Slobodana Kašćelana, nakon što je pušten da se brani sa slobode od optužbi za zelenašenje.

Njih je, međutim, policija privela ispred spuških bedema - tokom ispitivanja tražili su od njih da kažu koga su i zbog čega čekali ispred zatvorske kapije i u kakvim su vezama sa Kašćelanom.

Nedugo zatim, u podgorički Centar bezbjednosti doveden je i navodni vođa kavačkog klana, samo par minuta nakon što je pušten iz pritvora.

Kašćelan
Kašćelan(Foto: Boris Pejović)

Prema nezvaničnim informacijama, inspektori su razgovarali sa njim o eventualnoj ugroženosti i podsjetili ga na sudski nalog - da se policiji u Kotoru mora redovno javljati i da ne smije napuštati mjesto prebivališta.

On je oko 14 časova napustio ćeliju Istražnog zatvora, a na kapiji Uprave za izvršenje krivičnih sankcija čekali su ga i uniformisani policajci i inspektori u civilu.

Pod njihovom pratnjom doveden je do CB-a koji je napustio nakon otprilike pola sata - u koloni automobila koji su ga potom pratili bili su i osuđivani Zagoričani Radisav Gile Stanišić, njegov brat Vidoje Stanišić...

Viši sud u Podgorici prosiljedio je juče upravi spuškog zatvora informaciju da je postalo pravosnažno rješenje o jemstvu.

To je “Vijestima” saopštila portparolka suda Aida Muzurović.

Na prethodnom glavnom pretresu 10. decembra, sud je prihvatio jemstvo u iznosu nešto više od 500.000 eura u protiv vrijednosti nekretnina koje su ponudili članovi porodice optuženog Kašćelana za njegovo puštanje iz pritvora, dok je advokat Novica Kašćelan ponudio 5.000 eura u gotovini. Kašćelan je optužen za zelenaštvo izvršeno na organizovan način.

Prema optužnici, on je 50.000 eura dao na kamatu Milanu Dragoviću, a iznos kamate bio je 10 odsto.

Prvobitno je bio optužen da je sa Igorom Božovićem na čelu kriminalne organizacije, optužene za izvrešenje teških krivičnih djela, između ostalog - šverc droge, reket, pranje novca, iznude, prijetnje, davanje mita...

Specijalni tužilac Saša Čađenović, osim njih, optužio je i Vladimira M. Božovića, Davora M. Prelevića, Miloša D. Radonjića, Sinišu S. Vlahovića, Aleksandra M. Đurišića, Stefana S. Brnovića, Đerđa N. Camaja, Igora M. Đurišića, Aleksandru M. Bogdanović, braću Nikolu N. Andrića i Igora N. Andrića, Tripa Z. Moškova i Gorana S. Ljubatovića.

Zabranjeno je preuzimanje fotografije bez dozvole uredništva "Vijesti".

Galerija

Preporučujemo za Vas