Odloženo suđenje Kašćelanu: Optužena zbog kvara automobila ostala na Kopaoniku

Prema optužnici, Kašćelan je 50 hiljada eura dao na kamatu Milanu Dragoviću, a iznos kamate bio je 10 odsto. Sa njim je, navodno, stupio u kontakt preko optuženog Gorana Ljubatovića. Na suđenju, oba okrivljena negirali su krivično djelo koje im se stavlja na teret
11474 pregleda 3 komentar(a)
Kašćelan poslije puštanja iz pritvora, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Kašćelan poslije puštanja iz pritvora, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović

Suđenje Slobodanu Kašćelanu, optuženom za zelenaštvo izvršeno na organizovan način, koje je danas bilo zakazano u Višem sudu u Podgorici pred specijalnim vijećem sudije Dragoja Jovića, odloženo je za 4. februar zbog nedolaska okrivljene Aleksandre Bogdanović.

Njen branilac advokat Dragoljub Đukanović je kazao da je ostala na Kopaoniku tokom noći, jer joj se pokvarilo auto, tako da nije mogla doći na zakazani glavni pretres.

Sudija je odbrani dao rok deset dana da sudu dostavi potvrdu. Branilac je naveo da će sudu dostaviti potvrdu iz servisa u kojem je auto popravljano.

Sudija Jović je dodao da će svjedok Milan Dragović biti saslušan putem video linka, 20 ili 21. februara, u zavisnosti kada bude moguće uspostaviti vezu.

Prema optužnici, Kašćelan je 50 hiljada eura dao na kamatu Milanu Dragoviću, a iznos kamate bio je 10 odsto. Sa njim je, navodno, stupio u kontakt preko optuženog Gorana Ljubatovića. Na suđenju, oba okrivljena negirali su krivično djelo koje im se stavlja na teret.

Specijalni tužilac Saša Čađenović podigao je optužnicu protiv Slobodana V. Kašćelana, Igora M. Božovića, Vladimira M. Božovića, Davora M. Prelevića, Miloša D. Radonjića, Siniše S. Vlahovića, Aleksandra M. Đurišića, Stefana S. Brnovića, Đerđa N. Camaja, Igora M. Đurišića, Aleksandre M. Bogdanović, braće Nikole N. Andrića i Igora N. Andrića, Tripa Z. Moškova i Gorana S. Ljubatovića iz Lastve. U optužnici se između ostalog navodi da su Kašćelan i Igor Božović, organizovali kriminalnu grupu, a zatim vrbovali ostale članove. Kriminalna grupa je imala cilj vršenje krivičnih djela iznuda – zelenaštvo, nedozvoljeno držanje oružja, prodaja droge, omogućavanje uživanja opojne droge, davanje mita, teško djelo protiv opšte sigurnosti, pranje novca.

Bonus video: