Policija: Nismo pretukli Metodija

Iz Uprave policije su kazali da je tokom trajanja događaja načelnik Centra bezbjednosti (CB) Pljevlja Dragan Slavulj sa Metodijem i pljevaljskim sveštenikom Borivojem Pantovićem imao više razgovora i da oni ni u jednom slučaju nijesu iznijeli primjedbe na postupanje policije.
34758 pregleda 49 komentar(a)
Episkop Metodije, Foto: MCP
Episkop Metodije, Foto: MCP
Ažurirano: 27.12.2019. 14:15h

Uprava policije je tvrdi da niko od njenih pripadnika sinoć nije pretukao episkopa dioklijskog Metodija.

"Netačni su navodi Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) da je policija pretukla Preosvećenog Episkopa dioklijskog Metodija", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) je ranije danas saopšteno da je policija noćas na mostu na Đurđevića Tari tokom protesta protiv donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti brutalno pretukla Metodija.

Iz Uprave policije su dodali da je tokom trajanja događaja načelnik Centra bezbjednosti (CB) Pljevlja Dragan Slavulj sa Metodijem i pljevaljskim sveštenikom Borivojem Pantovićem imao više razgovora i da oni ni u jednom slučaju nijesu iznijeli primjedbe na postupanje policije.

"Policija je preduzimala zakonom propisane aktivnosti kako bi se uspostavilo normalno odvijanje saobraćaja na ovoj dionici i u više navrata upozoravala građane da oslobode blokirani putni pravac. Pošto građani nijesu postupili po upozorenju, već su sjeli na put u znak protesta zajedno sa episkopom Metodijem, policija je primjenjujući zakonom propisana ovlašćenja pristupila deblokiranju putnog pravca gdje su građani pružili pasivan otpor sprovođenju ove radnje. Policija nije primjenljivala sredstava prinude prema Metodiju. Kada su se građani razilazili oko 2,55 časova načelnik Slavulj je još jednom razgovarao sa episkopom Metodijem a on ni tada nije imao primjedbi na postupanje policijskih službenika", kazali su iz Uprave policije.

Naveli su da nisu tačni ni navodi MCP da su u ovom događaju dvije osobe zadobila teške tjelesne povrede.

"Nakon izvršenih provjera, pljevaljskoj hitnoj pomoći javila su se lica koja nijesu sveštena, sa lakim tjelesnim povredama a niko od povređenih lica nije zadržan u pljevaljskoj bolnici. U potiskivanju mase i jedan policijski službenik je zadobio lake tjelesne povrede. Uprava policije je u konkretnom slučaju izvršila provjere i po zahtjevu Savjeta za građansku kontrolu rada policije a koji je izdao nekoliko preporuka na okolnosti ovog događaja koje su od starne načelnika Centra bezbjednosti Pljevlja sve uvažene", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.