MCP: Policija brutalno pretukla episkopa Metodija

"Vladiku i pojedine vjernike su oborili na zemlju i tukli pendrecima i nogama. Povrijeđena su i dva vjernika, koji su pokušavali da ga zaštite. Jednom je polomljen kuk, a drugom ključna kost i oni su hospitalizovani u pljevaljskoj bolnici", navodi se u saopštenju MCP
65942 pregleda 235 komentar(a)
Metodije, Foto: MCP
Metodije, Foto: MCP
Ažurirano: 27.12.2019. 13:38h

Na mostu na Đurđevića Tari policija je noćas, u toku protesta protiv donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, brutalno pretukla episkopa dioklijskog Metodija, saopšteno je jutros iz Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP).

"Vladiku i pojedine vjernike su oborili na zemlju i tukli pendrecima i nogama. Povrijeđena su i dva vjernika, koji su pokušavali da ga zaštite. Jednom je polomljen kuk, a drugom ključna kost i oni su hospitalizovani u pljevaljskoj bolnici", navodi se u saopštenju MCP.

Iz MCP su rekil i da se ovim činom najbolje se potvrdila istinitost riječi premijera Duška Markovića koji je u Skupštini rekao da policija ne smije da primijeni silu protiv vjernika, kakav zakon o slobodi vjeroispovijedanja je usvojen i koliko su Crkva i vjerni narod slobodni u savremenoj Crnoj Gori.

Direktor Opšte bolnice u Pljevljima Eduar Lalović kazao je "Vijestima" da tokom noći i jutra u tu bolnicu niko nije primljen sa prelomom kuka i ključne kosti kako je to u svom saopštenju navela Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP).

Povezani članci

27. Decembar 2019.

Usvojen Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Glasovima vladajuće većine i SDP-a sinoć je u Skupštini Crne Gore usvojen Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

Bonus video: