Maskirani muškarac zapalio market u Spužu

Vlasnik Peđa Kovačević kaže da nikome nije dužan i da ne zna ko bi mogao biti počinilac
21003 pregleda 6 komentar(a)
Prodavnica u plamenu, Foto: Screenshot
Prodavnica u plamenu, Foto: Screenshot

Visočiji maskiran muškarac u noći između utorka i srijede polio je benzinom i zapalio “Naj market” u Spužu.

U požaru je pričinjena velika materijalna šteta, kazao je “Vijestima” vlasnik prodavnice Peđa Kovačević.

Policija nije otkrila počinioca, a od Kovačevića su tražili da im kaže da li mu je poznat maskirani muškarac koji je uništio njegovu prodavnicu.

“Ne znam ko je, niti mogu pretpostaviti jer je maskiran i ima kapuljaču na glavi. Nemam sukoba, ni neraščišćenih računa, ni sa kim, niti sam ikome išta dužan. Zbog toga ni ne znam ko bi mogao uraditi ovo”, kazao je Kovačević.

Na snimku dostavljenom “Vijestima” vidi se da maskirani muškarac dolazi sa flašom benzina, poliva jedan dio, odlazi, vraća se i čini isto u drugom dijelu, a treći put se vraća sa nekom krpom ili gazom koju pali i baca na dio poliven benzinom.

Kovačević je “Vijestima” objasnio da sat na video nadzoru ne pokazuje realno vrijeme, već je nepuna dva sata unaprijed, zbog čega pokazuje da je napadač zapalio market oko pet sati ujutro.

“To se dogodilo oko tri sata i deset minuta. Na snimku se vidi što radi, ali ni ja, ni moji prijatelji kojima sam pokazivao snimak, zaista ne možemo prepoznati o kome se radi, niti to pretpostaviti. Očekujem da policija otkrije ko je, jer mogu skinuti snimke sa drugih kamera i vidjeti odakle je došao, kuda je pobjegao...”, kazao je Kovačević.

“Naj market”, koji posluje kao dio firme “Good food” i ranije je bio meta napada, ali ga nisu palili, već pljačkali.

Muškarac sa snimka
Muškarac sa snimka

Za jednu pljačku policija je osumnjičila nekoliko mlađih maloljetnika, ali Kovačević to nije želio komentarisati.

“Djeca od 13 i 14 godina sigurno ne mogu napraviti to, jer je veoma profesionalno odrađeno, zato ne bih to komentarisao. Više ni ne znam koliko puta je obijana prodavnica, jer sam to prestao da prijavljujem. Sada sam prijavio jer je uništena. Policija je u zapisniku napisala da je šteta između 2.500 i tri hiljade eura, a mislim da je veća”, kazao je on.

Galerija

Bonus video: