Maloljetnik pretučen zbog protesta u Zeti, tvrdi da nije bio učesnik

S.Đ. je kazao da ga je policija 30. decembra oko 18.30 časova nakon izlaska iz marketa na kružnom toku Golubovci privela u Stanicu policije u Zeti gdje je kako tvrdi prebijen
33139 pregleda 88 komentar(a)
Maloljetnom S.Đ. pomoć ukazana u Urgentnom centru, Foto: Privatna arhiva
Maloljetnom S.Đ. pomoć ukazana u Urgentnom centru, Foto: Privatna arhiva

Porodica Đukić iz Golubovaca najavila je tužbu protiv policije i države, zbog kako su naveli prebijanja njihovog maloljetnog sina S.Đ. (16).

S.Đ. je kazao da ga je policija 30. decembra oko 18.30 časova nakon izlaska iz marketa na kružnom toku Golubovci privela u Stanicu policije u Zeti gdje je kako tvrdi prebijen.

Maloljetni S.Đ. kazao je da ga je policija privela zbog navodnog učestvovanja u protestu na kružnom toku na Cijevni 29. decembra.

U izjavi 16-godišnjak je naveo da tog dana nije bio među demonstrantima koji su blokirali kružni tok.

"Tog dana sam od kada sam ustao sve do 19 časova bio kući, a nakon toga su me roditelji odvezli do lokala u Podgorici gdje sam se našao sa drugovima iz škole. Sa njima sam se zadržao oko sat vremena, nakon čega su došli po mene i sa njima sam otišao kod kumova u Zetu, gdje smo bili do 22 sata", kazao je S.Đ.

maloljetnik Zeta
Tvrdi da je udaran u Stanici policije u Zeti(Foto: Privatna arhiva)

Tvrdi i da nijednog dana nije bio na protestima u Zeti, kao i da se o njima informiše preko društvene mreže.

Njegova majka Nada Đukić kazala je da joj je sin ispričao da kada je došao u prostorije Stanice policije u Zeti da je bilo desetak policajaca "pod punom opremom".

"Jedan od policajaca mu je rekao "ti si taj, ti si bio sinoć na protestu kada je napadnut policajac". Pokušavao je da im objasni da nije uopšte bio na protestu nakon čega su mu prišla dvojica policajaca i udarali ga šakama, nogama i palicom u predjelu glave i tijela. Sina su mi poslije pola sata iz stanice u Zeti poveli u Centar bezbjednosti u Podgorici"", kazala je Đukić.

Maloljetnom S.Đ. ukazana je ljekarska pomoć u Urgentnom centru KCCG.

Bonus video: