Obrt u istrazi u Tivtu: Palicom ga udario drug, pa izmislili da su ih napali Romi

„Istragom smo pouzdano utvrdili da nije bilo nikakve druge grupe maloljetnika koji su navodno gađali palicom povrijeđenog djelaka, već da je njemu povrede nanio njegov drug M.A. a sa kojim se prethodno ovaj sporečkao"
14177 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ažurirano: 09.01.2020. 20:40h

Policijska istraga incidenta u kojem je sinoć u Tivtu lakše povrede zadobio Tivćanin D.M. (16), pokazala je da nije bilo sukoba između dvije grupe maloljetnika, već da je dječaka povrijedio jedan od njegovih drugova.

Prema prijavi koju je danas u prisustvu roditelja, D.M. podnio tivatskoj policiji, u srijedu oko 22.30 časova on je igralištu kod lamela iza zgrade glavne Pošte u Tivtu, bio sa drugomima T.A., S.M. i M.A., kada je navodno, pored njih prošla grupa od pet-šest maloljetnika za koje on pretpostavlja da su romske nacionalnosti.

D.M. je u prijavi naveo da među njima bilo ikakvog sukoba, ali da iz pravca te druge grupe prema mladim Tivćanima doletjela manja drvena palica koja ga je pogodila u predjelu desnog uva i nanijela mu razderotine ušne školjke.

D.M. su njegovi drugovi odveli do Hitne pomoći u Tivtu gdje mu je pružena prva pomoć. Dječak je potom prebačen do kotorske bolnice gdje su mu ljekari sa pet šavova, ušili razderanu ušnu školjku i otpustili ga na kućno liječenje.

„Istragom smo pouzdano utvrdili da nije bilo nikakve druge grupe maloljetnika koji su navodno gađali palicom povrijeđenog djelaka, već da je njemu povrede nanio njegov drug M.A. a sa kojim se prethodno ovaj sporečkao. Oni su uplašili od nastalih posljedica povrijeđivanja D.M. i dogovorili da roditeljima ispričaju izmišljenu priču o tome da su ih navodno gađali neki drugi momci. O slučaju je obaviješten dežurni tužilac u Osnovnom državnom tušilaštvu u Kotoru koji se izjasnio da u radnjama M.A. nema elemenata krivičnog djela koje bi se gonilo po slušbenoj dužnosti jer je on povredu svom drugu nanio nehotice. U svakom slulaju, protiv M.A. će biti podnešena prekršajna prijava“, kazao je večeras „Vijestima“ načelnik OB Tivat Dragan Kontić.

Bonus video: