Raičević i Živković pušteni da se brane sa slobode

Raičevićev i Živkovićev pravni zastupnik - advokat Vladan Bojić je rekao da je ovo ružna posljedica za sve i za vlasti u Crnoj Gori i za novinare
27598 pregleda 92 komentar(a)
Gojko Raičević, Foto: Savo Prelević
Gojko Raičević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.01.2020. 19:10h

Urednik portala IN4S Gojko Raičević i urednik portala Borba Dražen Živković pušteni su da se brani sa slobode nakon što su saslušani u Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Podgorici.

Raičević Živković sinoć su lišeni slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djela izazivanje panike i nereda.

Dražen Živković
Živković sa advokatom Bojićem nakon saslušanja(Foto: Ivan Čađenović)

Raičevićev i Živkovićev pravni zastupnik - advokat Vladan Bojić kazao je da kao i kod Raičevića i ovdje nije riječ o krivičnom delu koje mu se stavlja na teret.

Bojić je rekao da je ovo ružna posljedica za sve i za vlasti u Crnoj Gori i za novinare.

Raičević je nakon saslušanja u ODT-u kazao da je jasno da je njegovo hapšenje "zavjera između policije tužilaštva, sudsva koja je, kako tvrdi, koordinisana od strane američke ambasade".

"To sam rekao i na saslušanja, a reći cu i vama. Ovo je zavjera između policije, tužilaštva, sudstva koja je koordinisana od strane američke ambasade. Nije slučajno da su sinoć uhapšeni kolega Dražen Živković, i ja. To je ako se sjećate najavila preko okruglog stola i Džudi Kuo, službenica ambasade SAD" rekao je Raičevič.

Gojko Raičević
Gojko Raičević(Foto: Ivan Čađenović)

Dodao je da je "jasno svima da sam ja bio sledeći nakon hapšenja Anđele Đikanović".

Raičević je kazo i da ne zna "ko je inspirator akcije policija ili tužilaštvo".

"Smatram da će se to znati u narednih par dana".

Gojko Raičević
Gojko Raičević(Foto: Savo Prelević)

Tvrdi da je ovo posljedica pitanja koja je poslao Vladi u vezi sa hapšenjem Đikanovićeve i izglasavanjem Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Raičević tvrdi i da je informacije o eksploziji provjerio iz dva izvora.

Bojić tvrdi da ne postoji nijedan materijalni dokaz da je kod nekoga izazvalo paniku to što je objavljena vijest da je eksplozija u Vili Gorica

Ispred zgrade u kojoj se odvija saslušanje nalazi se više opozicionih poslanika.

Raičević i urednik portala Borba Dražen Živković uhapšeni su sinoć zbog, kako je saopšteno iz Uprave policije, postojanja sumnje da su izvršili krivična djela izazivanje panike i nereda.

Gojko Raičević
Gojko Raičević(Foto: Savo Prelević)

"D.Ž. je kao glavni i odgovorni urednik portala "Borba", počinio ovo krivično djelo na način što je, kako se sumnja, izazvao paniku u javnosti objavljivanjem lažnih vijesti u vezi sa događajem u Vila Gorica u Podgorici a bez prethodne provjere informacije. Takođe, G.R. je, sumnja se, kao glavni i odgovorni urednik portala "IN4S", izvršio ovo krivično djelo na isti način, objavljivanjem iste lažne vijesti na portalu "IN4S". Sa navedenim je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se u radnjama ova dva lica stiču elementi krivičnog djela izazivanje panike i nereda te da se oni liše slobode i uz krivičnu prijavu privedu ovom tužiocu u zakonom propisanom roku", saopšteno je sinoć iz Uprave policije.

Inspektori Centra bezbjednosti Podgorica juče su saslušavali Raičevića i Živkovića zbog informacije da je u Vili Gorica odjeknula eksplozija, koja je iz Uprave policije zvanično demantovana.

"Netačno je da je u Vili Gorica odjeknula eksplozija. Riječ je o manjem elektro kvaru koji je ubrzo saniran. Eksplozije nije bilo kako prenose pojedini mediji sa ciljem širenja panike", saopšteno je iz policije.

Bonus video: