Raičeviću i Živkoviću određeno zadržavanje

Dražen Živković i Gojko Raičević lišeni slobode zbog postojanja sumnje da su izvršili krivična djela izazivanje panike i nereda
19824 pregleda 61 komentar(a)
Raičević (arhiva), Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Raičević (arhiva), Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Ažurirano: 13.01.2020. 00:07h

Novinarima Gojku Raičeviću i Draženu Živkoviću određeno je zadržavanje.

Oni su večeras pozvani na informativni razgovor zbog prikupljanja obavještenja o tekstu koji je danas objavljen na portalima IN4S i Borba.

Iz Uprave policije je saopšteno da su Živković i Raičević lišeni slobode zbog postojanja sumnje da su izvršili krivična djela izazivanje panike i nereda.

"D.Ž. je kao glavni i odgovorni urednik portala "Borba", počinio ovo krivično djelo na način što je, kako se sumnja, izazvao paniku u javnosti objavljivanjem lažnih vijesti u vezi sa događajem u Vila Gorica u Podgorici a bez prethodne provjere informacije. Takođe, G.R. je, sumnja se, kao glavni i odgovorni urednik portala "IN4S", izvršio ovo krivično djelo na isti način, objavljivanjem iste lažne vijesti na portalu "IN4S". Sa navedenim je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se u radnjama ova dva lica stiču elementi krivičnog djela izazivanje panike i nereda te da se oni liše slobode i uz krivičnu prijavu privedu ovom tužiocu u zakonom propisanom roku", saopšteno je iz Uprave policije.

Kao prenosi portal IN4S, osnovna tužiteljka Biljana Medenica odredila je pritvor Raičeviću i Živkoviću, a saslušanje je zakazano za ponedjeljak u 9 časova.

Vijestima je iz Uprave policije nezvanično rečeno da su Raičevič i Živković pozvani na informativni razgovor po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva.

Dražen Živković
Dražen Živković(Foto: Savo Prelević)

Inspektori Centra bezbjednosti Podgorica saslušavali su ih zbog informacije da je u Vili Gorica odjeknula eksplozija, koja je iz Uprave policije zvanično demantovana.

"Netačno je da je u Vili Gorica odjeknula eksplozija. Riječ je o manjem elektro kvaru koji je ubrzo saniran. Eksplozije nije bilo kako prenose pojedini mediji sa ciljem širenja panike", saopšteno je iz policije.

Nezvanično, ODT je naložilo da se ispita odakle je potekla informacija kojom je navodno izazvana panika.

Bonus video: