Potvrđena optužnica: Izbjegli da plate više od 100.000 eura poreza i doprinosa?

Optužnicom je okrivljenima stavljeno na teret da, u namjeri da okrivljeni pravno lice potpuno izbjegne plaćanje poreza na dodatu vrijednost, poreza na dobit i poreza i doprinosa na lična primanja, nisu prijavili zakonito stečeni prihod odnosno predmete i druge činjenice koje su od uticaja za utvrđivanje poreskih obaveza, čime su izbjegli plaćanje poreza u iznosu koji prelazi 100.000 eura
4364 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada osnovnog suda Kotor, Foto: Filip Roganović
Zgrada osnovnog suda Kotor, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 13.01.2020. 15:47h

Osnovni sud u Kotoru potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, podignutu 18. oktobra 2019. godine, protiv okrivljenog pravnog lica DOO "T.'' i odgovornog lica u pravnom licu – izvršnog direktora D.N. zbog produženog krivičnog djela utaja poreza i doprinosa.

Optužnicom je okrivljenima stavljeno na teret da, u namjeri da okrivljeni pravno lice potpuno izbjegne plaćanje poreza na dodatu vrijednost, poreza na dobit i poreza i doprinosa na lična primanja, nisu prijavili zakonito stečeni prihod odnosno predmete i druge činjenice koje su od uticaja za utvrđivanje poreskih obaveza, čime su izbjegli plaćanje poreza u iznosu koji prelazi 100.000 eura.

Optužnica je potvrđena 17. decembra 2019. godine, navedeno je na zvaničnom sajtu državnog tužilaštva.

Bonus video: