Suđenje za slučaj "Primorka" odloženo za 11. februar

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Črtomira Mesariča, Nebojše Boškovića, Svetozara Markovića, Biljane Bošković, Milenka Markovića, Vinka Marovića i NLB banke kao pravnog lica zbog sumnje da su početkom 2009. godine formirali kriminalnu grupu
1797 pregleda 2 komentar(a)
Mesarič, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković, Luka Zeković
Mesarič, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković, Luka Zeković

Suđenje šestoro optuženim u predmetu "Primorka", koji se terete da su nezakonitim radnjama oštetili državni budžet za 6.651.611 eura u korist NLB banke, zakazano za danas, odloženo je za 11. februar u Višem sudu u Podgorici, jer nije bilo uslova za održavanje glavnog pretresa.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Črtomira Mesariča, Nebojše Boškovića, Svetozara Markovića, Biljane Bošković, Milenka Markovića, Vinka Marovića i NLB banke kao pravnog lica zbog sumnje da su početkom 2009. godine formirali kriminalnu grupu.

Takođe u optužnici piše da je na štetu budžeta Crne Gore, NLB banci pribavljena imovinska korist u iznosu od 6.651.611 eura. Njima se optužnicom stavlja na teret krivično djelo zloupotreba ovlašćenja u privredi.

Bonus video: