Ciljali im u glavu i grudi: Ubice dobro znale navike Dedovića i Stamatovića?

Očevici su kazali da su Dedovića i Stamatovića najmanje dva puta sedmično gledali kako se hrane u istom restoranu
72683 pregleda 38 komentar(a)
Restoran u kojem su ubijeni Dedović i Stamatović, Foto: Screenshot, Screenshot
Restoran u kojem su ubijeni Dedović i Stamatović, Foto: Screenshot, Screenshot
Ažurirano: 20.01.2020. 12:28h

Plaćeno ubistvo, šverc cigareta, goriva ili droge, neki su od motiva ubistva Igora Dedovića (43) i Stevana Stamatovića (43) i tim tragom će se voditi atinsko Tužilaštvo.

Prema pisanju grčkih medija u likvidaciji dvojice visokopozicioniranih članova škaljarskog kriminalnog klana učestvovale su najmanje četiri osobe koje su snimile kamere.

U napadu je teško ranjena i Stamatovićeva žena.

Grčki mediji prenose i da je jedno dijete doživjelo šok zbog onog što je vidjelo.

Počinioci su noseći marame i kapuljače, ušli u restoran u nedjelju nešto iza 18.30 časova. Prišli su stolu za kojim su sjedjeli Stamatović i Dedović sa svojim ženama i djecom.

"Egzekutori su bili profesionalci i iskusni u korišćenju oružja. Pucali su na svoje žrtve mirno i tačno. Ispaljivali su oko 20 metaka da bi ubili dvije osobe. To može ukazivati na mržnju ili koliko su sigurni da njihove žrtve neće preživjeti. Pucali su u glavu. Odmah su otišli ​​do stola za kojim su sjedeli ubijeni sa porodicama i ubili ih bez drugih žrtava", rekao je policijski izvor za portal eonoe.

Portal enikos.gr piše da su najmanje dvojica napadača bez ikakvog oklijevanja ispalili najmanje 10 metaka iz neposredne blizine, ciljajući u glavu i grudi Dedovića i Stamatovića.

Grčki portal navodi da su ostala dvojica napadača pazili na ostale goste lokala.

Kada su Stamatović i Dedović ubijeni, sva četvorica su ušla u crni automobil i pobjegli. Pojedini mediji pišu da su ubice pobjegle džipom.

Prema riječima očevidaca sve je trajalo oko 30 sekundi.

Prema pisanju Free Pressa, očevici su kazali da su Dedovića i Stamatovića najmanje dva puta sedmično gledali kako se hrane u istom restoranu.

"To su i počinioci očigledno znali", piše Free Press.

Kamere su snimile ubice, ali, kako pišu mediji, pitanje je koliko će im one pomoći u istrazi jer su napadači bili maskirani.

Free Press piše i da će policija obaviti pretres prostorija koje su koristili Dedović i Stamatović kako bi došli do eventualnih dokaza koji bi im pomogli u istrazi. Free Press navodi da će grčka policija od međunarodnih i crnogorskih kolega tražiti podatke za ubijene.

Bonus video: