Tužilac traži osuđujuće kazne za Trba i Pavićevića

U optužnici se navodi da su 22. 09. 2016., Pavićevićevim „golfom IV“ BD AZ 065, iz Kotora došli u Podgoricu gdje su isključili mobine telefone kako se ne bi moglo utvrditi njihvo dalje kretanje, a potom se uputili ka Rogamima, kako bi obišli mjesto gdje će kasnije zapaliti „škoda okraviu“ CB179VW i dokaze o izvršenom ubistvu
4363 pregleda 0 komentar(a)
Trbo i Pavićević, Foto: Vijesti, Vijesti
Trbo i Pavićević, Foto: Vijesti, Vijesti

Na suđenju Dejanu R. Pavićeviću i Milošu V. Trbu, optuženim za stvaranje kriminalne organizacije i pomaganje u ubistvu Dalibora Đurića u ZIKS-u 22. septembra 2016., danas je u Višem sudu u Podgorici, održana završna riječ stranaka specijalnog državnog tužioca i advokata odbrane. Prvostepenu presudu će 13. februara objaviti predsjednik specijalnog vijeća sudija Dragoje Jović.

Specijalni tužilac je odustao je od krivičnog gonjenja protiv oba okrivljena za krivično djelo prodaja droge. Tužilac je u završnoj riječi za okrivljenog Pavićevića tražio da ga sud oglasi krivim i izrekne kaznu ne manju od 15 godina zatvora, dok je za okrivljenog Trba zatražio kaznu ne manju od 13 godina zatvora. Nasuprot tužiocu, odbrana je od suda zatražila oslobađajuću presudu.

U optužnici se navodi da su 22. 09. 2016., Pavićevićevim „golfom IV“ BD AZ 065, iz Kotora došli u Podgoricu gdje su isključili mobine telefone kako se ne bi moglo utvrditi njihvo dalje kretanje, a potom se uputili ka Rogamima, kako bi obišli mjesto gdje će kasnije zapaliti „škoda okraviu“ CB179VW i dokaze o izvršenom ubistvu.

„Potom su se, uputili ka Danilovgradu gdje su po unaprije pripremljenom planu i sačekali da, za sada neidentifikovano lice, na podmukao način i iz koristoljublja, liši života Đurić Dalibora – osuđeno lice u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija Spuž, pa je u trentku dok je oštećeni šetao, iz snajperske puške kalibra 7,9 mm, ispalio jedan projektil i nanio oštećenom prostrelnu ranu grudnog koša, usljed čega je nastupila smrt. Nakon toga su se Pavićević i Trbo vrtili u mjesto Rogame gdje je učililac nakon ubistva i bjekstva sa lica mjesta ostavio „škodu oktaviu“ i pušku kojom je pucao. Njih dvojica su potom čekićem razbili zadnje vjetrobransko staklo na vozilu a potom u kabinu tog auta sipali benzin i ubacili više zapaljenih pakovanja hepo hocki, čime su izazvali požarkako bi uništili sve materijalne dokaze i omogućili izvršiocu da se nesmetano udalji u nepoznatom pravcu, piše u optužnici.

Bonus video: