"PREMA SVIMA SMO ISTO POSTUPALI"

Uprava policije: Zakonito smo pretresli kuću Kneževića

Svjedocima pretresa i držaocima stana G.K. i R.K. uručen je zapisnik o pretresanju stana i drugih prostorija na potpis u kojem su imali pravo da iskažu primjedbe. Oni su zapisnike o pretresanju stana i drugih prostorija postpisali bez primjedbi"
21265 pregleda 62 komentar(a)
Jedna od prostorija u porodičnoj kući Kneževića nakon pretresa, Foto: Privatna arhiva
Jedna od prostorija u porodičnoj kući Kneževića nakon pretresa, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 01.02.2020. 14:01h

Iz Uprave policije tvrde da su zakonito pretresli kuću poslanika Milana Kneževića, ali i sve ostale u kojima su juče bili u Zeti.

Objašnjenje je stiglo nakon konferencije za medije jednog od lidera Demokratskog fronta koji je saopštio da su policajci čekali da on i njegov brat Mirko odu u Beograd, kako bi "organizovali akciju na ženu od 69 godina".

Rekao je i da je nalog za pretres njihove porodične kuće potpisan 28. januara.

"Osnov za pretrese na 17 lokacija juče u Golubovcima bio napada na policijske službenike. U Golubovcima je 29. decembra povrijeđeno devet policijskih službenika od kojih je D.Ž. teže povrijeđen u predjelu glave, kada je grupa građana kamenovala policiju i zaprečavala saobraćajnice paljenjem guma i obaranjem stabala. U vezi s napadom na policijske službenike u toku su policijsko – tužilačke aktivnosti u izviđajnom postupku", saopštili su iz UP.

Tvrde da su sve radnje preduzeli u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku i o tome sačinili službene zabilješke:

"Držalac stana je poučen da ima pravo da angažuje advokata. Nijedan držalac stana nije zahtjevao angažovanje advokata. Svjedocima pretresa i držaocima stana G.K. i R.K. uručen je zapisnik o pretresanju stana i drugih prostorija na potpis u kojem su imali pravo da iskažu primjedbe. Oni su zapisnike o pretresanju stana i drugih prostorija postpisali bez primjedbi."

Iz UP su saopštili i da su prema svima isto postupali, pa i prema Kneževićevoj majki Ratki.

"R.K. je juče lišena slobode zbog ometanja i omalovažavanja policijskih službenika prilikom sprovođena službene radnje, odnosno zbog počinjenog prekršaja iz čl. 11 Zakona o javnom redu i miru. Ona je privedena i saslušana u službenim prostorijama shodno standardima kao i sva druga lica koja su počinila prekršaj i po skraćenom postupku sprovedena u nadležni sud za prekršaje. Predstavnici Uprave policije će zapisnike i druge službene akte prezentovati na današnjoj sjednici Savjeta za građansku kontrolu rada policije", navodi se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas