Knežević: Policija čekala da brat i ja odemo u Beograd kako bi pretresli porodičnu kuću

"Čekali su da odemo u Beograd i organizovali akciju na ženu od 69 godina", rekao je Knežević
31271 pregleda 257 komentar(a)
Sa današnjeg presa, Foto: Biljana Matijašević
Sa današnjeg presa, Foto: Biljana Matijašević
Ažurirano: 01.02.2020. 19:02h

Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević tvrdi da je policija čekala da on i njegov brat Mirko otputuju za Beograd kako bi pretresli njihovu porodičnu kuću.

On je na konferenciji za novinare kazao da je sudija za istrage Osnovnog suda u Podgorici Miladin Pejović 28. januara izdao nalog za pretres porodične kuće Kneževića.

"Tri dana su znali da postoji naredba i mogli su da je pretresu kada smo kući brat i ja. Čekali su da odemo u Beograd i organizovali akciju na ženu od 69 godina", rekao je Knežević.

On je kazao da je njegov brat Mirko u Beogradu i da dolazi sjutra veče u Podgoricu, te da pretresom njihove porodične kuće nijesu nađene bombe i eksploziv za šta su osmnjičeni.

"Ovo je bila demonstracija sile represivnog aparata. Moj brat je pod mjerama nadzora već nekoliko mjeseci kako bi mogli da legalizuju prisluškivanje mene i ostalih poslanika DF-a. Prisluškuju nas ne bi li našli motiv za neko krivicno djelo. Ovaj režim pokušava da uguši litije i molebane koje poprimaju epske razmjere", naveo je Knežević.

Kazao je da je policija u 5.20 ujutro upala u porodičnu kuću ne dozvolivši njegovoj majci da im otvori vrata.

"Brutalno su upali u kuću uperili cijevi u ženu od 69. godina. To im je bilo malo nego su demolirajući kuću polomili fotografiju mog pokojnog oca što je moju majku dodatno revoltiralo", kazao je Knežević.

Rekao je da je "policiji to bilo malo pa su ženi od 69 godina stavili lisice na ruke i spustili je u čuvenu betonjerku".

Poslanik DF-a je kazao i da je policija tokom pretresa njegove porodične kuće pronašla dva telefona stara 15 godina, oduzela sablju koju je dobio na poklon i resiver sa video nadzorom.

"Resiver su uzeli vjerovatno da obrišu video snimke", rekao je Knežević.

"Nećemo dati povod Đukanoviću da uvede vanredno stanje"

Poručio je da taj opozicioni savez neće odgovoriti istom mjerom na režimsku akciju hapšenje u Zeti i neće dati povod Milu Đukanoviću da uvede vanredno stanje u državi i zabrani litije i "molebane koji poprimaju epske razmjere".

On je na konferenciji za novinare rekao da neće odgovoriti na provokacije kako bi Đukanović ono što priča na svojim nastupima na sjedniciama opštinskih odbora DPS-a mogao da potvrdi i zabrani molebane ilitije i produži svoju 30-godišnju vladavinu.

"Moja majka je išla na litije i molebane pa ako Đukanović misli da ćemo da odgovorimo agresivno, grdno se prevario. Odgovor će mu biti narod na prvom narodnom molebanu sa zastavama SPC, Bogorodice i Isusa Hrista isa našim mitropolitom Amfilohijem da mirno iskažemo naš bunt protiv Zakona, protiv hapšenja širom Crne Gore ", rekao je Knežević.

On je dodao da im znači podrška iz Srbije i poruke predsjednika Aleksandra Vučića ali ne očekuju od bilo koga da šalje tenkove.

Jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević saopštio je da su obavijestili međunarodne partnere zbog, kako tvrdi, namjera vlasti da se zabrani demokratija, društvene mreže i "problematičnog ponašanja Đukanovića koje se mora medicinski ispitati".

"Ovo je otvorena fašizacija društva.U kontinuitetu imamo kršenje Ustava jer je dom poslanika takođe zaštićen. U akciji su učestvovali pripadnici paravojnih striktura koje se regrutuju mimo propisa koje su ideološki zadojene. Ovo je opasna stvar", rekao je Medojević.

Bonus video: