Knežević: Nisam učestvovao u napadima na policiju, molio sam prisutne da to ne rade

"Nijesam pravio nikakve nerede niti sam bilo koga podstrekivao na tako nešto, niti sam bio u svojstvu organizatora tog protesta, niti bilo šta slično", rekao je Mirko Knežević
21006 pregleda 27 komentar(a)
Sa intervencije policije u Zeti, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Sa intervencije policije u Zeti, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović

Mirko Knežević, brat funkcionera Demokratskog fronta, Milana Kneževića na saslušanju u policiji negirao je da je učestvovao u organizovanju i izvođenju napada na policijske službenike u Golubovcima 26. decembra 2019. godine.

Policija je 31. januara pretresla porodičnu kuću Kneževića i uhapsila majku Milana i Mirka Kneževića, Ratku (69).

Nakon njenog saslušanja pravni zastupnik Kneževićeve kazao je da je povod za pretres njihove kuće navodno učešće Mirka Kneževića u neredima u Zeti.

On je na saslušanju u CB Podgorica potvrdio da se 26. decembra nalazio na kružnom toku na Cijevni.

"Tu sam došao zato što sam dobio saznanja da se okuplja narod, da sam se samo pridružio tom narodu kao pojedinac da izrazim i ja svoje neslaganje. Nijesam pravio nikakve nerede niti sam bilo koga podstrekivao na tako nešto, niti sam bio u svojstvu organizatora tog protesta, niti bilo šta slično", rekao je Mirko Knežević.

Tokom saslušanja je kazao i da je onog momenta kada je policija izdala upozorenje učesnicima protesta da se sklone iz kružnog toka to i uradio i pomjerio se kod obližnjeg marketa.

"Dok je jedna grupa građana ostala na kružnom toku pa je policija intervenisala primjenom sile..., a nakon toga je i privodila lica. Pošao sam prema gradu zato što sam saznao da je moj brat Milan uhapšen, i došao sam na Blažov most, gdje je bila okupljena veća grupa građana, a zatim sam pošao ispred CB Podgorica da provjeri o čemu se radi".

Knežević tvrdi da je ispred CB Podgorca ostao do 8 sati ujutro.

Kazao je i da u periodu od 26. do 29. decembra nije učestvovao u paljenju grupa i blokiranju saobraćajnica u Zeti kao učesnik ili organizator.

"Što se tiče dana 29. 12. 2019. izjavljujem da sam možda nekih pola sata, do sat, prije tog događaja na kružnom toku nalazio se u lokalu koji je u sklopu benzinske pumpe "Čelebić", a koji je u neposrednoj brzini kružnog toka, gdje sam sjedio sa bratom od strica Goranom Kneževićem..."

Kazao je i da nije znao za okupljanje tog dana na kružnom toku, te da je na pumpu, kao i svakog drugog dana došao da popije kafu.

"Kada je počeo događaj ja sam bio kod pumpe i ni u jednom trenutku nisam učestvovao u napadu na policiju, već sam molim narod i prisutne koji su vrijeđali policiju da to ne rade i sve vrijeme sam se nalazio na platou kod pumpe i povremeno sam ulazio unutra, jer su ispaljivani vatrometi koji su letjeli čak i u mom pravcu, a jedan je pogodio i crijevo od pumpe pa je postojala mogućnost da dođe do požara i havarije".

Kneževio je objasnio da je na pumpi ostao još neko vrijeme jer je nastao haos.

"Gađana su vozila od strane ovih lica koja su se tamo nalazila i nije mi bilo bezbjedno da izađem da pođem kući. To sam uradio kada se sve smirilo, a to je bilo po mojoj procjeni poslije nekih sat vremena... Nakon toga sam pošao kući gdje sam ostao sve vrijeme do sjutrašnjeg dana", kazao je na saslušanju Mirko Knežević.

Bonus video: