Okrivljeni za tešku saobraćajnu nesreću spreman da prizna krivicu

Dejan Šarac predložio tužilaštvu da sporazumno prizna krivicu da je devetog juna 2019.u Podgorici izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je stradala Valentina Gazdić
14872 pregleda 15 komentar(a)
Sa mjesta nesreće, Foto: Čitalac Vijesti
Sa mjesta nesreće, Foto: Čitalac Vijesti

Na predlog višeg državnog tužioca Zorana Vučinića, za 20. mart odložen je početak suđenja optuženom Dejanu Šarcu (25), zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je stradala Valentina Gazdić (29), a koje je za danas bilo zakazano u Višem sudu u Podgorici pred sudijom Vladimirom Novovićem. Do tada bi tužilaštvo odlučilo u vezi predloga okrivljenog.

Okrivljeni Šarac je predložio je Višem državnom tužilaštvu da sporazumno prizna krivicu da je devetog juna 2019. godine, kod tržnog centra Gintaš u Podgorici izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je Gazdić stradala.

Tužilac Vučinić je u zahtjevu za odlaganje glavnog pretresa naveo da je Višem državnom tužilaštvu 31. januara odbrana optuženog Šarca u pisanoj formi dostavila inicijativu radi mogućeg zaključenja sporazuma o priznanju krivice.

“Kako nije bilo dovoljno vremena da se postupi po tom predlogu, tražim odlaganje ročišta u nekom primjerenom roku”, piše u podnesku tužilaštva.

Prema navodima optužnicve, Šarac je 9. juna 2019. oko dva sata iza ponoći, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, vozio automobile marke “mercedes” pod dejstvom kokaina, brzinom od najmanje 109,98 kilometara na čas, a koja je dvostruko veća od ograničenja brzine za naseljeno mjesto do 50 kilometara na čas. Okrivljeni Šarac je na raskrsnici Bulevara Save Kovačevića i IV jula, prema optužnici, udario u vozilo ,,polo” kojim je upravljala Gazdić, koja se kretala brzinom od 27 kilometara na čas. Ona je zadobila teške povrede od kojih je nakon tri dana preminula u Kliničkom centru Crne Gore.

“Okrivljeni je u odnosu na osnovno krivično djelo postupao sa eventualnim umišljajem, jer je bio svjestan da tako nepropisnom vožnjom može ugroziti javni saobraćaj i time dovesti u opasnost živote ljudi. U odnosu na težu posljedicu, a to je smrt oštećene, postupao sa svjesnim nehatom, jer je bio svjestan da njegovim radnjama takva posljedica može nastupiti, ali je olako držao da do toga neće doći”, navodi se u optužnici.

Bonus video: