Suđenje Ulami: Glavni pretres 27. februara

Danas je u Višem sudu u Podgorici održano pripremno ročište za ponovljeno suđenje okrivljenom Vladimiru Ulami, optužen za ubistvo Nemanje Medina. Po zakonu, takva ročišta su zatvorena za javnost
8934 pregleda 0 komentar(a)
Privođenje Ulame (arhiva), Foto: Savo Prelević
Privođenje Ulame (arhiva), Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.02.2020. 12:47h

Danas je u Višem sudu u Podgorici održano pripremno ročište za ponovljeno suđenje okrivljenom Vladimiru Ulami, optužen za ubistvo Nemanje Medina. Po zakonu, takva ročišta su zatvorena za javnost.

Aida Muzurović, samostalni savjetnik za odnose sa javnošću tog suda, "Vijestima" je rekla da je ročište održano i zakazan glavni pretres za 27. februar.

Apelcioni sud Crne Gore ukinuo je prvostepenu presudu Višeg suda u Podgorici kojom je Ulama oslobođen zbog krivičnog djela teško ubistvo.

U martu 2019. godine, Vladimir Ulama i Darko Mijović, oslobođeni su od optužbe da su na podmukao način ubili Nemanju Medina iz Petrovca, 8. jula 2016. godine. Od optužbe je oslobođen i Bogdan Milić, koji je optužen da je pomogao učiniocima ubustva nakon izvršenog djela. Ulama je osuđen na šest mjeseci zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja, odnosno pištolja “glok”, dok je Milić osuđen na osam mjeseci zatvora zbog istog krivičnog djela jer je neovlašćeno držao puške “Baikal” IŽ.

Mijović je u maju 2019. godine ubijen u Njemačkoj, dok je Bogdan Milić ubijen u junu 2019. u Cetinju, dok se nalazio u lokalu "Portun".

Prema navodima optužnice, Vladimir Ulama i D. M. su na podmukao način i sa umišljajem su ubili Medina. Navodi se da su njih dvojica 8. jula 2016. godine, ostvarili više intenzivnih telefonskih komunikacija sa oštećenim - najprije Mijović, a potom i Ulama. Zatim su namamili Medina da dođe u Virpazar radi kupoprodaje oružja. Ulama i Mijović su optuženi da su Medina 8. jula 2016. povrijedili, zatim strpali u gepek njegovog "reno-megana", odvezli na nepoznato mjesto, ubili ga, na za sada nepoznat način i sakrili njegovo tijelo. Osumnjičeni su da su potom i zapalili njegov “megan” pored lokalnog puta Virpazar - Rijeka Crnojevića.