U HERCEG NOVOM UBIJEN ŠĆEPAN ROGANOVIĆ

Našli motocikl i oružje korišteno u ubistvu?

Iz Uprave policije saopštili su da intenzivno rade na rasvjetljavanju ubistva u Herceg Novom i identifikovanju ubice
45741 pregleda 25 komentar(a)
Krim-tehničari traže tragove nakon ubistva Roganovića, Foto: Željko Vuksanović
Krim-tehničari traže tragove nakon ubistva Roganovića, Foto: Željko Vuksanović

Pet hitaca ispaljeno je juče oko 9 sati u Šćepana Roganovića (36), kada je taj Novljanin krenuo da silazi stepeništem koje od Kanli kule vodi ka gradu.

Iz Uprave policije saopštili su da intenzivno rade na rasvjetljavanju ubistva u Herceg Novom i identifikovanju ubice.

“Za sada nepoznato lice je ispalilo više projektila iz vatrenog oružja u pravcu Š.R. kojom prilikom je on smrtno stradao. Policija intenzivno radi na rasvjetljavanju predmetnog događaja i identifikovanju počinioca”, piše u saopštenju.

“Vijestima” je iz više izvora iz policije, rečeno da su inspektori u naselju Sasovići pronašli zapaljen motocikl za koji se sumnja da je korišćen u ubistvu.

Navodno, pronađeno je i oružje iz kojeg je navodno Roganović ubijen.

Jedan od izvora kazao je da su inspektori skidali video nadzor sa objekata u Podima...

Službenici policije juče su, rečeno je nezvanično, uzeli i izjavu od očevica ubistva, ali nije poznato da li je ta osoba pomogla istrazi.

“Vijestima” je nezvanično rečeno da je u tamošnjoj i kotorskoj policiji saslušano više osoba koje policija označava članovima škaljarskog kriminalnog klana.

Iz Uprave policije, međutim, nijesu precizirali da li je ubistvo Roganovića nastavak rata klanova, tokom kojeg je ubijeno 37 osoba, među kojima su i slučajne žrtve.

Iako je u javnosti označavan članom kavačkog kriminalnog klana, upućeni u bezbjednosne prilike tvrde da Roganović nije vodio računa o svojoj bezbjednosti, jer se nije osjećao ugroženim.

Taj tridesetšestogodišnjak treća je žrtva iz porodice Roganović od početka sukoba crnogorskih klanova.

Njegov otac Niko (66) ubijen je u noći 26. jula 2017. godine u novskom naselju Dubrava.

Policija nikada nije otkrila dvojicu napadača koji su ga sačekali stotinjak metara od kuće u kojoj je živio i u njega ispalili više hitaca.

Tri mjeseca prije ubistva Nika Roganovića, teško je ranjen njegov mlađi sin i brat juče ubijenog Šćepana - Duško.

Taj Novljanin ostao je bez obje noge u podmetnutnoj eksploziji 26. aprila 2017. godine.

Ni taj napad nikada nije rasvijetljen.

Brat od strica braće Roganović, Vladimir Roganović (31) ubijen je 21. decembra 2018. godine u Beču.

Roganoviće cmogorska policija označava članovima kavačkog kriminalnog klana.

Šćepan Roganović hapšen je u oktobru 2017. godine zbog sumnje da je počinio krivično djelo - zelenašenje.

Nakon toga pojedinim medijima obratio se njegov brat Duško, tvrdeći da Šćepanu crtaju metu:

“Otac mi je ubijen, ja sam završio kako sam završio i sada treba da se pravi i crta meta od mog brata i kuma. Pitam javno ko je taj što ovo pravi mom bratu i kakve su ovo policijske torture prema mom kumu koji je privođen tri mjeseca svako malo bez razloga, u policijskoj stanici ostajao po šest sati i puštan bez ikakvog objašnjenja. Otvoreno pitam rukovodioce Centra bezbjednosti Herceg Novi, da li imaju naredbu od nekog da se ovako ponašaju i pokušavaju nametnuti krivicu mom bratu i kumu Aleksiću, koji nijesu imali saobraćajni prekršaj, a kamoli krivično djelo”, objavio je u oktobru 2017. godine “Dan” pismo Duška Roganovića.

Vladimir Roganović važio je za jednog od važnijih ljudi u kavačkom klanu, a istu ulogu navodno ima i njegov brat od strica Duško.

Najstariji Roganović, devedesetih godina osuđivan je za šverc cigareta, a zbog istog krivičnog djela hapšen je i 2005. godine. Četiri godine kasnije uhapšen je kao jedan od pomagača sinu Dušku, sumnjičenom za ubistvo vođe “delija” Marka Vesnića (29) iz Beograda i ranjavanje njegovog sugrađanina Ivana Markovića. Niko Roganović tada je sumnjičen da je pomogao sinu, brataniću Vladimiru Roganoviću i Draženu Čađenoviću, da se sakriju poslije zločina. Za ubistvo Vesnića osuđen je jedino Duško Roganović, a ostali su oslobođeni. Taj Novljanin sumnjičen je i za pokušaj ubistva sugrađanina Vladimira Dželatovića.

Vladimir Roganović hapšen je zbog falsifikovanja dokumenata, lažne dojave o bombi...