Suđenje za pokušaj ubistva Đuroviću: “Puhljo” nudi 50.000 eura za nečiju likvidaciju?

Advokat Vaso Bečanović je predložio sudu da se takav dokaz izuzme iz spisa predmeta jer je “Ciriković kazao da se ne radi o njegovom telefonu a njegove tvrdnje su potvrđene i DNK vještačenjem koje je pokazalo da na aparatu nema njegovog biološkog materijala”, istakao je Bečanović
9379 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović

Suđenje optuženima za pokušaj ubistva Jovana Đurovića u Baru i boksera Nikole Sjekloće, nastavljeno je danas u Višem sudu u Podgorici čitanjem poruka iz kriptovanog telefona okrivljenog Enzana Cirikovića, pred specijalnim vijećem sudije Ane Vuković.

Iz poruka sa kontaktom memorisanim pod imenom Puhljo, nalogodavac je nudio 50.000 eura za likvidaciju, ali se ne pominje ime, čije likvidacije.

“Kažu da je to 50.000 eura, ali kao naši su troškovi sve. Do sad je kaže uzeo 5.000”, piše u jednoj od poruka.

Jedna osoba ove komunikacije navodi da ,,radi posao koji može da ga košta 20 godina robije, i da dobro zna kako radi i na koji način”.

Ciriković je danas u odbrani rekao da zaplijenjeni telefon nije njegov i da ne zna ništa o pročitanim porukama.

“Ako čekate tako danas sjutra, onda ga pustite da živi. Oni mu samo produžavaju život. Mi ćemo ga raditi odmah ili sjutra veče, čim bude gotova utoka. Nećemo ga samo posmatrati”, navodi se u jednoj od poruka.

Izvjesni Puhljo u poruci Pojašnjava i da im za tu likvidaciju treba samo auto i utoka.

"Ako ti imaš drugi plan, predloži brate", – kaže Puhljo na šta mu vlasnik telefona odgovara: ,,Jes, auto i utoka”.

U jednoj od poruka se pominju instrukcije da samo u rukavicama drži pištolj iz kojeg će se pucati na žrtvu.

“Uzmi ga u rukavicama i stavi u kesu. Ne daj Bože da ti pljuvačka ili znoj kapne na nju”, kaže se u poruci.

Advokat Vaso Bečanović je predložio sudu da se takav dokaz izuzme iz spisa predmeta jer je “Ciriković kazao da se ne radi o njegovom telefonu a njegove tvrdnje su potvrđene i DNK vještačenjem koje je pokazalo da na aparatu nema njegovog biološkog materijala”, istakao je Bečanović.

Specijalni tužilac Saša Čađenović je kazao je da se iz pročitanih poruka može vidjeti da se jasno i precizno razgovara o pripremi likvidacije određene osobe.

“Pominje se plaćanje, pribavljanje pištolja sa prigušivačem, vozila, novca koji treba uzeti za izvršenje ovog krivičnog djela, skrivanje tragova, palnira se kako da se ponašaju okrivljeni nakon špočinjenog krivičnog djela kao I njihovo kretanje u tom periodu”, naglasio je Čađenović.

U ovom sudskom predmetu, optuženi su Adnan Osmanagić, koji je u bjekstvu, Mirza Nurković, Almir Jahović, Enzan Ciriković, Darko Milić, Eldar Nurković i Đorđije Cicmil.

Jahović i Osmanagić su nedostupni crnogorskim pravosudnim organima.

Prema navodima optužnice planirano je i ubistvo boksera iz Budve Nikole Sjekloće za koje je bilo predviđeno 50.000 eura. Okrivljeni Cicmil je u avgustu i septembru 2018. u Baru i Budvi, s ciljem realizacije kriminalnog plana, sa umišljajem podstrekavao druge na izvršenje krivičnog djela ubistvo. Stupio je u kontakt sa okrivljenima Cirikovićem, Milićem i Nurkovićem, te organizovao dva sastanka u Budvi na kojima je od njih tražio da za 50.000 eura ubiju Nikolu Sjekloću, piše u optužnici.

Bonus video: