Hajdaroviću 14 mjeseci za saobraćajku u kojoj je poginulu albanska državljanka

Hajdarović je optužen da je 08. 08. 2015. godine, oko 5.20 časova, upavljajući vozilom marke “alfa romeo” registarskih oznaka UL AR 533 i krećući se iz pravca Ade Bojane ka Ulcinju, prije skretanja za Kopakabanu, usljed neprilagođene brzine, izgubio kontrolu nad vozilom, prešao u suprotnu traku i preko trotoara sletio s puta
3607 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock

Ulcinjanin Astrit Hajdarović osuđen je na godinu i dva mjeseca zatvora zbog saobraćajnog udesa u Štoju prije četiri i po godine kada je poginula albanska državljanka Imelda Qalija (20), a njegov sugrađanin, M. Đoni zadobio teške tjelesne povrede. Prvostepenu presudu prošle sedmice izrekao je predsjednik Osnovnog suda u Ulcinju Amir Đokaj, na osnovu ranije potvrđene optužnice kojom se Hajdarović teretio da je izvršio krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Hajdarović je optužen da je 08. 08. 2015. godine, oko 5.20 časova, upavljajući vozilom marke “alfa romeo” registarskih oznaka UL AR 533 i krećući se iz pravca Ade Bojane ka Ulcinju, prije skretanja za Kopakabanu, usljed neprilagođene brzine, izgubio kontrolu nad vozilom, prešao u suprotnu traku i preko trotoara sletio s puta. Auto se okrenuo na zemljanoj površini, a tom prilikom od zadobijenih povreda preminula je njegova saputnica iz Albanije, dok je njegov drugi saputnik prošao sa teškim povredama.

Kako su utvrdili vještaci, Hajdarović se na putu kroz Donji Štoj, gdje je dozvoljena brzina 80 kilometara na čas, kretao brzinom od najmanje 117 kilometara na čas.

Bonus video: