Mario Milošević uskoro možda na slobodi

Zastupnik porodice Đuričković, advokat Damir Lekić, rekao je “Vijestima” da je Milošević ponovo pred tužiocem tvrdio da nema veze sa ubistvom Cetinjanina
15675 pregleda 4 komentar(a)
Miloševića juče uvode u tužilaštvo, Foto: Savo Prelević
Miloševića juče uvode u tužilaštvo, Foto: Savo Prelević

Mario Milošević biće slobodan, ukoliko sudija za istragu Višeg suda ne prihvati predlog tužioca Željka Tomkovića - za određivanje pritvora tom tridesetdevetogodišnjaku, osumnjičenom da je počinio više teških krivičnih djela.

Milošević je juče oko 14 časova pušten na slobodu, ali su ga na kapiji spuškog zatvora uhapsili policajci. Njemu je juče istekla zatvorska kazna zbog ilegalnog posjedovanja oružja, pa je formalno morao proći kroz zatvorsku kapiju.

Ubro je, međutim, ponovo uhapšen i uz jake mjere obezbjeđenja sproveden na saslušanje u Više državno tužilaštvo, gdje se zadržao nepuna tri sata.

Tužilac Tomković saslušao ga je zbog sumnje da je, kao saučesnik, bitno doprinio ubistvu Radomira Đuričkovića, 10. oktobra 2016. godine na Cetinju.

Za ubistvo navodnog člana škaljarskog kriminalnog klana osumnjičeni su i Igor Mašanović i Vukan Vujačić, koji se nalaze u kosovskom zatvoru.

Zastupnik porodice Đuričković, advokat Damir Lekić, rekao je “Vijestima” da je Milošević ponovo pred tužiocem tvrdio da nema veze sa ubistvom Cetinjanina.

“Rekao je da sa Đuričkovićem nije imao sukoba. Da mu je iskreno žao zbog toga što se desilo i da nema nikakve veze sa ovim krivičnim djelom. Tužilac mu je pročitao naredbu kojom se tereti da je bitno doprinio izvršenju krivičnog djela tako što je platio vozilo iz kog je izvršeno ubistvo. Na dvije novčanice od po 500 eura i jednoj od 200 eura, nađen je njegov DNK, a postoji još dokaza”, kazao je Lekić.

Objasnio je i zbog čega je tužilac Miloševiću odredio zadržavanje do 72 sata:

“Zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, jer se radi o licu koje je više puta osuđivano, između ostalog i za istovjetno krivično djelo, koje mu se stavlja na teret. On će danas ili sjutra biti sproveden sudiji za istragu, koji će odlučivati o predlogu za određivanje pritvora”, kazao je Lekić.

Istakao je da su tužilaštvo i policija reagovali na vrijeme - i uhapsili Miloševića kada mu je istekla kazna na koju je osuđen.

Komentarišući to što je optužnica zbog ubistva Đuričkovića, koja je podnijeta protiv Miloševića, Igora Mašanovića i Vukana Vujačića vraćana na doradu, kazao je da je tužilac uradio sve što su sudije tražile:

“Ključna stvar zašto se optužnica još ne podiže je to što se radi o krivičnom predmetu sa međunarodnim elementom. Još dva saokrivljena u ovom predmetu su na izdržavanju kazne na Kosovu i čeka se postupanje tamošnjih organa po zamolnicama. Kad stigne odbrana drugih saokrivljenih biće ispunjeni svi uslovi da se optužnica ponovo preda sudu i da se o njoj odlučuje”, kazao je Lekić.

Još istražuju Bešovićevu grupu

Više državno tužilaštvo sumnjiči Miloševića i za ubistvo Miodraga Kruščića i saučesništvo u ranjavanju novinarke “Vijesti” Olivere Lakić.

On juče nije saslušavan zbog ta dva krivična djela.

Milošević je Crnoj Gori izručen 5. novembra 2019.

Iz Višeg tužilaštva juče su “Vijestima” odgovorili da je u tom predmetu istraga u toku, protiv više osoba.

Istražitelji ga sumnjiče da je direktni izvršilac ubistva Kruščića i da je taj zločin počinio kao član kriminalne organizacije Filipa Bešovića, koja je odgovorna i za ranjavanje novinarke Lakić.

Bonus video: