Vuki Goluboviću suđenje 10. marta

Prema navodima optužnice, Vuka Golubović se tereti da je opštinski budžet oštetio za više od dvadeset hiljada eura. Provjerom finansijske dokumentacije beranske opštine, specijalno tužilaštvo je pronašlo da je Golubović 2011. godine, bez pravnog osnova, investitora, kompaniju "Tehnostar izgradnja“ iz Berana, oslobodio plaćanja naknade za uređivanje građevinskog zemljišta
2827 pregleda 2 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević

Suđenje bivšem predsjedniku beranske opštine Vuki Goluboviću i još šest optuženih za zloupotrebu službenog položaja danas je u podgoričkom Višem sudu odloženo je za 10. mart zbog izostanka člana krivičnog vijeća.

Na današnjem zakazanom glavnom pretresu nije se pojavio ni optuženi Darko Mališić koji je svoj nedolazak opravdao medicinskom dokumentacijom.

Osim Golubovića i Mališća, optuženi su Milan Golubović i Momčilo Sajičić. Za zloupotrebu putem pomaganja se terete vlasnik geodetske agencije Vučeta Mališić, te kompanija "Tehnostar" i njen vlasnik Žarko Barjaktarović.

Prema navodima optužnice, Vuka Golubović se tereti da je opštinski budžet oštetio za više od dvadeset hiljada eura. Provjerom finansijske dokumentacije beranske opštine, specijalno tužilaštvo je pronašlo da je Golubović 2011. godine, bez pravnog osnova, investitora, kompaniju "Tehnostar izgradnja“ iz Berana, oslobodio plaćanja naknade za uređivanje građevinskog zemljišta.

Bonus video: