Božović bio dio ogranka "škaljarskog klana", Keković osuđivan zbog aktiviranja bombi

Božović je hapšen je u maju 2017. godine kao član grupe, koju je formirao sada pokojni Stevan Stamatović, a koja je planirala likvidaciju Nikšićanina Radojice Zekovića.
114117 pregleda 27 komentar(a)
Keković i Božović, Foto: Zoran Đurić, Filip Roganović, Zoran Đurić, Filip Roganović
Keković i Božović, Foto: Zoran Đurić, Filip Roganović, Zoran Đurić, Filip Roganović
Ažurirano: 04.03.2020. 22:23h

Podgoričanin Đorđije Božović koji je večeras poginuo u eksploziji bombe koja je bila postavljena ispod automobila Aleksandra Kekovića važio je za člana podgoričkog ogranka "škaljarskog klana".

Hapšen je u maju 2017. godine kao član grupe, koju je formirao sada pokojni Stevan Stamatović, a koja je planirala likvidaciju Nikšićanina Radojice Zekovića.

Stamatović i njegova petočlana grupa osuđeni su u podgoričkom Višem sudu na ukupno 41 godinu zatvora zbog "stvaranja kriminalne organizacije" i pokušaja likvidicije Zekovića - postavljanjem bombe ispod njegovog automobila "golf 5", u maju 2017. godine.

Stamatoviću, kome je suđeno u odsustvu, izrečena je kazna od 12 godina robije, dok su kao saizvršioci za teško ubistvo u pokušaju Milan Lješnjak i Dejan Deletić osuđeni na po devet i po godina robije.

Aleksandar Bojović i Đorđije Božović osuđeni su na po tri i po godine, a Stefan Balević na tri godine zatvora zbog pripadništva kriminalnoj organizaciji i nedozvoljenog držanja oružja.

Stamatović i navodni vođa "škaljarskog klana" Igor Dedović ubijeni su u januaru u Grčkoj.

Božoviću se u danilovgradskom Osnovnom sudu sudi zbog prijetnji zatvorskim čuvarima.

Teško ranjeni Aleksandar Keković je tokom 2015. godine osuđen na 18 mjeseci robije zbog aktiviranja bombi u dvorištu kuće Aleksandra Vukadinovića u podgoričkom naselju Tološi.

Keković je bio osuđen i na pet mjeseci zatvora za povredu slobode opredjeljenja pri glasanju, uoči lokalnih izbora u Podgorici 2014. godine.