DF: SDT Srbije da obavjesti javnost o švercu oružja iza koga stoje Katnić i Velimirović

Ta istina je surova za Milivoja Katnića i Mila Đukanovića i niihove agenture u Beogradu da se ta istina saopšti građanima Crne Gore. Pozivam državne organe Srbije da odrade posao kako bi ova istina izašla na vidjelo i ne dozvoli da ih Katnić plaši izjavama Saše Sinđelića", rekao je jedan od lidera DF-a Andrija Mandić
13504 pregleda 17 komentar(a)
DF pres konferencija, Foto: Biljana Matijašević
DF pres konferencija, Foto: Biljana Matijašević
Ažurirano: 05.03.2020. 19:30h

Demokratski front je pozvao danas glavnog specijalnog tužioca Srbije da nastavi izviđaj i da obavijesti javnost regiona o utvrđivanju činjenica za slučaj šverca oružja koji su, kako navode, organizovali Milivoje Katnić i Mirko Velimirović.

"Ta istina je surova za Milivoja Katnića i Mila Đukanovića i niihove agenture u Beogradu da se ta istina saopšti građanima Crne Gore. Pozivam državne organe Srbije da odrade posao kako bi ova istina izašla na vidjelo i ne dozvoli da ih Katnić plaši izjavama Saše Sinđelića", rekao je jedan od lidera DF-a Andrija Mandić na konferenciji za novinare.

U DF-u očekuju da ce glavno specijalno tužilaštvo u Srbiji uraditi što je do njih i saslušati Katnića i Velimirovića o švercu oružja na Kosovu.

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević kazao je da Milivoje Katnić sakriva dokumentaciju koju je dobio iz Srbije, a koju je dužan da dostavi Apelacionom sudu koji treba da odluci o žalbama u slučaju Državni udar.

On je novinarima pokazao dokument u kojem tužilac Saša Čađenović priznaje da je od Srbije dobio dokumentaciju, što su ranije iz SDT- a demantovali. Taj dokument sadrži informaciju da je Saša Sinđelić sniman u skladu sa propisima Srbije.

Nebojša Medojević je kazao da su ukinute crvene interpolove potjernice koje su bile rasposane za Asadom i Savivom.

Knežević je pitao Čađenovića da li je on otvorio mejl nalog u ime Asada sa kojeg je pisao Savivu da bi osnažio interpolovu potjernicu.

"Jedva čekamo sjutra Veljovića i Stankovića na Odboru za bezbjednost da im izložimo ovu dokumentaciju", kazao je Medojević.

Bonus video: