BORAVILI U ISTOJ SOBI ISTRAŽNOG ZATVORA

Keković i Božović se sprijateljili u zatvorskoj ćeliji

Božović je slovio za člana podgoričkog ogranka škaljarskog klana
36460 pregleda 21 komentar(a)
Keković i Božović, Foto: Zoran Đurić, Filip Roganović, Zoran Đurić, Filip Roganović
Keković i Božović, Foto: Zoran Đurić, Filip Roganović, Zoran Đurić, Filip Roganović

Teško povrijeđeni Aleksandar Keković i stradali Đorđije Božović sprijateljili su se iza spuških rešetaka.

Božović je poginuo, a Keković je teško povrijeđen kada je preksinoć oko 19.33 časova aktivirana jaka eksplozivna naprava, ispod bijelog “renoa klio”, na parkingu ispred marketa “Lida” u Dalmatinskoj ulici u Bloku 6 u Podgorici.

Njih dvojica bili su u istoj sobi Istražnog zatvora kada je Božović pritvoren zbog sumnje da je planirao likvidaciju, navodnog kavačanina, Radojice Zekovića.

Božović je slovio za člana podgoričkog ogranka škaljarskog klana.

Nepravosnažno je osuđen na tri i po godine zatvora zbog optužbi da je dio krimi grupe nedavno ubijenog Stevana Stamatovića, koja je pokušala likvidiciju Zekovića postavljanjem bombe ispod njegovog automobila u maju 2017. godine.

Teško ranjeni Aleksandar Keković je tokom 2015. godine osuđen na 18 mjeseci robije zbog aktiviranja bombi u dvorištu kuće Aleksandra Vukadinovića u podgoričkom naselju Tološi.

Osuđivan je i za povredu slobode opredjeljenja pri glasanju, uoči lokalnih izbora u Podgorici 2014. godine.

Božović se vozio “blindom”, pazio na svaki korak

Božović 2. marta nije došao u danilovgradski sud, jer mu je, navodno, blindirani automobil bio na servisu.

Tog dana ni policija ga nije privela na suđenje, iako su od sutkinje Sonje Keković 28. januara dobili naredbu za prinudno dovođenje optuženog. Branilac pokojnog Božovića tada je kazao da mu je klijent izostanak pravdao “nepredviđenim okolnostima”.

Božović se u istom sudu nije pojavio ni mjesec ranije - dan nakon što su u Grčkoj ubijeni Igor Dedović i Stevan Stamatović.

Navodno, on se i tada plašio za svoju bezbjednost - vozio je blindiranim automobilom, pazio na svaki korak i mijenjao lokacije na kojima boravi.